Közélet

Kínában a vízbe zuhant egy vonat

A kínai Szecsuán tartományban az árvizek elsodortak egy vasúti hidat, rajta egy vonattal.

Dél-Kínában továbbra is keresnek még mintegy 100 embert, akik az áradások utáni földcsuszamlásokban tűntek el. Kínában szokatlanul nagy mennyiségű csapadékkal köszöntött be a monszunévszak, eddig kétezren haltak meg a természeti csapásokban.

A megáradt folyó épp akkor roppantotta meg a vasúti hidat, amikor a személyvonat áthaladt rajta. Az utasokat azonnal kimenekítették, a híd középső része pedig néhány perc múlva beomlott. Két vagon a folyóba zuhant, az ár 200 métert vitte, míg megfeneklett. A többi kocsi a két part között a megrongálódott hídon rekedt. A tűzoltók az üres szerelvényt szétszerelték, és légzsákok és sodronyok segítségével lehúzták a betonpillérekről.

Az esős évszak szélsőségesen sok csapadékot hozott idén nyáron Kínában. Az ország déli részén csütörtökön 22-en vesztették életüket, és mintegy száz ember eltűnt Jünnan tartomány Puladi településének közelében. A helyszínen készült felvételeken látható, hogy az elmúlt napokig még zöld völgyet teljesen elöntötte az iszaptenger. A lakosokat fapallókon menekítik ki a veszélyeztetett területekről. Az esetleges túlélők keresését nehezíti, hogy az iszap miatt a térség megközelítése életveszélyes.

Az idei nyár viharaiban, áradásaiban és földcsuszamlásaiban Kínában eddig közel kétezer ember halt meg. A természeti csapások becslések szerint ötmillió lakos életét nehezítik meg közvetlenül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik