Közélet

Ügyvéd akar lenni a mészárlásra készülő egyetemista

„Amelyik kutya ugat, az nem harap" – mondta nevetve Somogyi Ábel, akit azzal gyanúsítanak, hogy tömegmészárlásra készült.

A fiatalember bilincsben beszélt arról a Blikknek, hogyan jutott a jogi egyetemről a börtönbe. Szerinte ügye egy marketingfogás a rendőröknek és neki is, csak éppen a részéről hiba csúszott a gépezetbe.

„Gondoltam, ha azt vallom, megfordult a fejemben, hogy embereket ölök, de meggondoltam magam, nem vagyok büntethető. A könyvemnek pedig csinálok egy jó kis reklámot” – állította az egyetemista. „Ezekre a sokkoló tragédiákra figyelnek az emberek. Ezek a vezető hírek. Hírnévre vágytam” – tette hozzá Ábel, aki szerint most ezt meg is kapta.

„Egy biztos, kritikus szemmel nézem a világot, a tömegembereket, akiknek nincs egyéniségük. Nekem van. Sőt az egóm is nagy” – fejtette ki Ábel, aki az újságírással is kacérkodott, de az is megfordult a fejében, hogy az egyetem után nyomozónak áll. Azonban mégis maradt annál, hogy ügyvéd lesz.

„Az ügyfeleim is látnák, hogy jó ügyvéd vagyok, magamat sodortam a bajba és magamat is mostam ki – részletezte az ügyvédjelölt. Persze, ehhez fel kell, hogy mentsenek. Abba bele sem merek gondolni, hogy nem így lesz” – mondta a fiatalember, aki szerint jól csengene az a név, hogy dr. Somogyi Ábel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik