Gazdaság

ONLINE HÍRCSOKOR ELŐFIZETŐKNEK – Sajtócsomagküldők

Új típusú internetes hírszolgáltatás indul viilágkörüli útjára Újpestről: a franchise-rendszerben terjesztett tartalom nem más, mint egy egyedi fejlesztésű keresőszoftverrel összeállított hírcsokor az online tartalmakból. A Greger-Delacroix könyvkiadó egy számítástechnikai céggel összefogva alapította meg a Wins Rt.-t, amely az internetes újságokat, magazinokat és egyéb tartalomszolgáltatásokat szemlézi, és az abból összeállított széles spektrumú hírcsomagot küldi szét az előfizetőknek. A jelenleg körülbelül 800 hírt tartalmazó angol nyelvű csomagra itthon eddig 12 megyéből fizettek elő, de küldik Csehországba, Lengyelországba, Szlovákiába, Németországba, Angliába és az Egyesült Államokba is. A tengerentúlon egyébként már két irodája van a vállalkozásnak.

A megrendelők főként kiadók, internetszolgáltatók, illetve hirdetéssel, marketingtevékenységgel foglalkozó cégek. “A havi 500 dolláros csomagot akár egyéni előfizetőknek is érdemes megvásárolniuk (mint ahogy van is rá példa), ha mondjuk a médiában dolgoznak, mert a hírek továbbadása hasznot hozhat számukra” – állítja Kereszty András, a Wins Rt. elnöke. A cég év végére 1,5-2,0 ezer szerződést remél, hiszen szolgáltatásuk unikális. A hírek végén a forrás mindig linkkel van megjelölve, így akár a terjedelmesebb szöveghez is egy kattintással eljuthat az érdeklődő.

A szeptemberben induló szolgáltatás igazi start-up vállalkozás (így nevezi a szakzsargon a kis tőkével induló internetes cégeket), érdemes lesz sorsát figyelemmel kísérni. A kezdeti stádiumban nagy reményeket fűznek hozzá a potenciális befektetők is: már folynak a tárgyalások a tőkeemelésről. Ezt két lépcsőben akarják végrehajtani: először 2, majd 5 millió dollár értékben emelnék a cég értékét, s a befektető ezért csupán kisebbségi tulajdonrészt kapna.

A jövő évi tervek között szerepel, hogy olyan csomagot is összeállítsanak, amely már 40 ezer szócikket kínál a megrendelőnek. A felhasználhatóság érdekében az előfizetők már most kapnak olyan szoftvert, amelynek segítségével rendezhetik és több helyre is szétküldhetik a pakettet. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik