Közélet

400 milliós kár, 89 gyanúsított

Közúti baleseteket színleltek és hamis papírokkal igényeltek kártérítést.

Mintegy 400 millió forintos kárt okoztak két biztosítónak csalók, akik közúti baleseteket színleltek éveken át, majd hamis iratokkal fizettettek kártérítést – írja a Magyar Nemzet és a Népszabadság. Az ügynek 89 gyanúsítottja van. A bandafőnök állítólag Thaiföldön van, ellene nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Az eddigi adatok szerint K. Lajos és társai 2004 óta bűnszövetségben, folytatólagosan „nyúltak le” két tekintélyes biztosítót. K.-né P. Ildikóval összejátszva K. Lajos többeket megbízott, hogy autóikkal Budapest elhagyatottabb területein kis sebességgel hajtsanak fának, oszlopnak.

A „sérültek” később biztosítási ügyintézőként K.-né P. Ildikót bízták meg azzal, hogy ügyükben eljárjon. Ő olyan hamis iratokat csatolt a kárbejelentésekhez, amelyek alapján 20-30 százalékos maradandó munkaképesség-csökkenést állapítottak meg.

K. Lajos mindig jelen volt, amikor a biztosító kifizette a „jogosnak ítélt” kártérítést. A “sérültek” 100-400 ezer forintot kaptak közreműködésükért, a pénz nagyobbik része K. zsebében landolt. A két biztosító összesen közel 400 millió forintot fizetett ki K. Lajosnak és társainak.

A 89 gyanúsított közül ketten vannak előzetesben: K.-né P. Ildikó és L. Tibor, aki előbb egyszerű „károsult” volt, de később már a szervezésből is részt vállalt. Az illetékesek nem zárják ki, hogy az ügynek esetleg még további gyanúsítottjai is lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik