Belföld

Székely zászló: kitűzeti polgármestereivel a KDNP

KDNP-s polgármesterek, szevasztok!

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) által delegált polgármesterek is elhelyezik településeiken a székely lobogót az elkövetkező napokban – mondta Pálffy István, a kisebbik kormánypárt szóvivője.

Hozzátette: azt kérik, hogy azok a települések, amelyeknek eddig nem volt székelyföldi testvérvárosi kapcsolata, és szándékukban áll ilyet létesíteni, minél előbb tegyék meg.

Pálffy István szerint a román fél magatartásával a székely autonómiatörekvéseket akarja “visszasorolni”, ugyanakkor a zászlók kihelyezésének megakadályozásával sokkal inkább felhívják a figyelmet a közigazgatás átalakításának tervére, amellyel megbontanák Székelyföld egységét.

Közben dagad a botrány: a román külügyminisztérium bekérette Magyarország bukaresti nagykövetét Németh Zsolt nyilatkozata után és azután, hogy Budafok és Erzsébetváros kitűzte, itt a hivatalos román reakció.

A bukaresti magyar nagykövetség előtt pedig péntek délután tucatnyi tüntető gyűlt össze a és román nemzeti lobogókat tűztek ki a külképviselettel szemben lévő kerítésre. A demonstrálók a székely és általában minden idegen zászló Románia területén való kitűzése ellen tiltakoztak, ugyanakkor elítélték Magyarország beavatkozását a székelyföldi zászló-vitába.

Végül egy dal, ha ön kereszténydemokrata polgármester, de nem éri el a létráról a zászlótartóvasat:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik