Sorozatunk első részében Bajnai Gordon főzött halászlét, miközben rezsizett és orbánozott.
A második részben Vadai Ágnes, a DK színeiben aszalt gyümölcsös pulykamellet mutatott és a baloldali összefogásról beszélt.
Aztán jött a főjobbikos Vona Gábor, aki kuszkuszkészítés közben zsidó étteremról mesélt.
A negyedik “áldozatunk” a szocialista Bárándy Gergely volt, aki elhúzta előttünk a mézesmadzagot és gyurcsányozott.
A Hír24 ünnepi, gasztropolitikai videósorozatát az LMP zárja, pontosabban Vágó Gábor. A vega ökopárti volt, hogy békacombot készített, most inkább a diókrémmel töltött padlizsánt választotta.
És ha megfőzné… itt a Vágó-féle padlizsán receptje
Hozzávalók:
1 kg padlizsán, lehetőleg hosszúkás alakú
2 ek só
2 dl napraforgóolaj
20 dkg dióbél ledarálva
2 gerezd fokhagyma aprítva
1 kk őrölt görögszéna
1 kk frissen őrölt koriandermag
1/2 kk őrölt szerecsendió
1 ek fehérborecet
1 ek gránátalmaszirup
1 csomag koriander zöld
1 gránátalma
só, bors
A padlizsánt hosszában felvágjuk kb. 1 cm szeletekre (vastagnak tűnik, de sütéskor eléggé összeesik). A 2 evőkanál sóval jó alaposan besózzuk és félretesszük egy fél órát állni, hogy kifolyjon belőle a keserű lé (ezt mindig felesleges hülyeségnek tartottam, de abszolút megéri csinálni, mert utána a fűszeres ízeket is jobban magába szívja). Fél óra után lemossuk a sót, megtörölgetjük a szeleteket és olajban kisütjük őket (aztán mehetnek szalvétára lecsöpögni). A diót a fokhagymával, a fűszerekkel, az ecettel és a gránátalmasziruppal összeturmixoljuk és ha nem elég pépes állagú akkor még egy kis olajat adunk hozzá. A diós masszát a kihűlt padlizsánszeletekbe tekerjük és friss gránátalmamagokkal megszórva mehet az asztalra. (via babramegy)
FYI: Szerettünk volna a kormánypárttól is rávenni egy politikust, hogy álljon a kedvünkért a tűzhely mellé, ám hiába küldtünk tucatnyi kérést, ez nem történt meg.