Belföld

Bajnai Gordon halazik és a szájára veszi Orbán Viktort

bajnai (bajnai)
bajnai (bajnai)

Vacsoracsata a t.házból – a Hír24 ünnepi, gasztropolitikai videósorozata. A mai részben az Együtt 2014 főembere férfivá válik, borral bolondít és tüzesen rezsizik.

A karácsony egyeseknek az evésről szól, másoknak a főzésről ÉS az evésről. Politikusokat kértünk meg, hogy mutassák meg, mit tudnak a konyhában, ők melyik táborba tartoznak: akik csak esznek vagy azok közé, akik főznek is

Elsőként jöjjön Bajnai Gordon és a bajai halászlé – egy kis rezsicsökkentéssel, orbánozással és DK-val fűszerezve:

Ha szeretné megfőzni: a Bajnai-féle halászlé receptje

Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg vöröshagyma felkockázva, 1 kg hal (fej és farok nélkül) szeletelve, 1,2 liter víz, őrölt pirospaprika, só, betétnek gyufatészta.

A bogrács aljára terítjük a felkockázott vöröshagymát, erre rétegezzük az előre besózott halszeleteket, felöntjük hideg vízzel. Mikor ez megvan, meggyújtjuk a bogrács alatt a tüzet. Amint elkezd forrni, belerakjuk a pirospaprikát, kb. 25 perc intenzív forrás után készen is van. A bográcsot nem kevergetjük fakanállal, csak forgatjuk, nehogy összetörjön a hal. A gyufatésztát külön főzzük meg.

Három fogásként lehet megenni az így kapott ételt: hallé tésztával, hal magában, és ha kimaradt még tészta a levesből, akkor az édes feltéttel: túróval, mákkal vagy lekvárral.

Videósorozatunkat holnap folytatjuk.

Olvasói sztorik