Belföld

Ők helyezték ki a kuruc.info plakátját

Egy jászapáti cég vezetője levélben jelentkezett azzal, hogy ők tették ki a szélsőjobboldali portál, a kuruc.info óriásplakátját Budapesten – számolt be csütörtökön az Index.

A Unified Qualidy vezetője, Nagy Attila a lapnak elmondta: „figyelemfelkeltő alkotásnak” szánták a kuruc.info hirdetését.

A férfi szerint „egyfajta karácsonyi meglepetésként” helyezték ki az óriásplakátot, így „honorálták”, hogy „a legolvasottabb jobboldali hírportál” korábban az Unified Quality Kft.-nek biztosított hirdetési felületet, állítólag díjmentesen.

Nagy Attila szerint a kuruc.infóra nem vonatkoznak a magyar törvények, „ahogy például a BBC-re sem”, mert az nem magyarországi székhelyű, szerverű vagy szerkesztésű oldal.

Nagy tagadta, hogy ő adta volna ki a kuruc.info-nak azt a levelet, amelyet az Index újságírója, Dezső András a reklámfelületet biztosító Hungaroplakátnak írt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Dezső telefonszáma a plakátról szóló első indexes cikk megjelenését követően felkerült a kuruc.info-ra. Azóta zaklatják és fenyegetik őt ismeretlenek.

Az ügyben megszólalt Deutsch Tamás, fideszes EP-képviselő, aki követelte a nyíltan rasszista és antiszemita hírportál bezárását. Azóta az ő telefonszáma is nyilvánossá vált, így a zaklatók őt is megtalálták már.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik