Gazdaság

Kedvezmények tárháza

ÁRENGEDMÉNY. Ez a legfontosabb tétel, 3-4 százaléktól akár kétszámjegyűig is terjedhet, ami függ a darabszámtól, a modelltől és az ügyféltől.

KÖLCSÖNKOCSI. Bérautó a javítás, szervizelés idejére, kedvezményesen. Az Opel Maxabo külön társaságot hozott létre erre a feladatra.

BÉRLETI LEHETŐSÉG. A hosszú távú tartós, illetve az operatív bérlet egyre népszerűbb. A konstrukció lényege, hogy a biztosítástól a szervizig minden fenntartási tételt a bérbe adó áll az ügyfél helyett, gyakran még az üzemanyagkártya is az előbbi nevére szól. A partner csupán a bérleti díjat fizeti, ami költségként elszámolható. Ilyen megállapodást kötött például a Mol a Lease Plannal, amelyhez a Max Rent alvállalkozóként kapcsolódik.

KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK. Például a szervizeléshez, javításhoz elviszik és házhoz szállítják a kocsikat.

SZERVIZKÖLTSÉG-KEDVEZMÉNY. Márkánként eltérő, de esetenként – nagyobb flottáknál – akár a 10-15 százalékot is megközelítheti.

EGYEDI ELBÍRÁLÁS. Jó tudni, milyen területen tevékenykedő vállalkozások számíthatnak több kedvezményre. A Renault-nál például a referencia értékű nagy cégek, a média (különösen a televíziós társaságok) ilyenek, de fontosak a reklámcégek is. Ezek akár néhány autóra is akkora kedvezményt kapnak, mintha 40-50 darabot vettek volna.

MÁRKAHŰSÉG. Előny, ha a vevő széles típuspalettát üzemeltet egyetlen márkából, a kisebb nagyobb személyautóktól egészen a haszonjárművekig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik