Belföld

Újabb videobotrány: pénzért szerveztek tüntetőket Bajnai ellen?

bajnai gordon 56-os megemlékezés (bajnai gordon, )
bajnai gordon 56-os megemlékezés (bajnai gordon, )

Az Együtt-PM tette közzé azt a rossz minőségű videót, amelyen ismeretlen férfiak beszélnek arról, hogy közmunkások pénzért demonstráltak a volt kormányfő ellen. A felvétel kapcsán egyelőre több a kérdés, mint a válasz.

Először az Index írt arról vasárnap, hogy az Együtt 2014 szerint néhány közmunkás pénzt kapott azért, hogy libákkal a kezében tüntessen Bajnai Gordon ellen Nyírbátorban. A párt egy másfél perces videót töltött fel a netre, amiben két ismeretlen, kikockázott férfi mesél az esetről. A felvételt kamerával rögzítette a párt egyik aktivistája – tudta meg a portál Rácz Krisztinától, az Együtt sajtófőnökétől.

Az Együtt-PM állítása szerint ötezer forintot ajánlottak fel a kislétai közmunkásoknak, hogy demonstráljanak. Az M1 Híradójának vasárnap este nyilatkozó Madácsi Imre, Kisléta fideszes polgármestere visszautasította a vádat, és szerinte fennáll a gyanú, a videó szereplői pénzért nyilatkoztak. A polgármester arról is beszámolt, hogy kész jogi lépéseket tenni az ügyben.

Az Index a felvételről úgy számol be, hogy abból nem derül ki pontosan, hogy az hol, mikor készült és kik szerepelnek rajta, ezért hitelessége vitatható. Az sem derül ki, hogy a tüntetés állítólagos szervezője kicsoda, és van-e valamilyen pártkötődése – tette hozzá a portál.

A másfél perces felvétel rossz minőségű, de azt az esetről beszámoló két tanú védelmében torzították el.

Őszintének tűntek

A felvétel ismeretlen készítője nyilatkozott a Blikknek, és azt mondta: a két tanú maga ment oda hozzá Kislétán. „Eleinte azt gondoltam, provokátorok, de nagyon őszintének tűntek. Este pedig valóban tüntetők várták Bajnait Nyírbátorban, s pont úgy, ahogyan a két közmunkás jelezte. Vagyis a tömegben voltak libát tartó tiltakozók, s ők kevésbé tűntek spontán tüntetőknek” – tette hozzá.


Fotó: MTI / Balázs Attila

A program szerint Bajnai Gordon a csütörtök délután 3 órakor esedékes kislétai temetői látogatás után 16 órakor egy nyírbátori program vendége volt, ahol a szocialisták vezetőjével, Mesterházy Attilával együtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egyéni képviselőjelölteket mutatták be. A másfél perces videó az Együtt-2014 szerint 15 óra előtt, a kislétai temető bejáratánál készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik