Belföld

Elítéli a gyöngyöspatai evakuálót az államtitkár

Balog Zoltán magánvéleménye szerint Richard Field amerikai üzletember elítélendő szerepet játszott az eseményekben.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egy csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján nyilatkozott.

“Nagyon kritikusnak látom azt a szerepet, amit ebben az ügyben (játszott), és elítélendőnek is tartom, ez az én magánvéleményem jelenleg” – jelentette ki az államtitkár.

“Majd ha lezárul a vizsgálat, akkor látni fogjuk, hogy kiknek volt az érdeke az, hogy ilyen kis nagypénteki akciókkal örvendeztessék meg a nemzetközi nyilvánosságot” – fogalmazott, hozzátéve, “talán el se indultak még a buszok Gyöngyöspatáról, már a nyugati sajtóorgánumokban megjelentek a hírek, tehát nyilván ez nem véletlen, hogy így volt”.

Balog Zoltán azt mondta, ha az Országgyűlés vizsgálatot tart a gyöngyöspatai eseményekről, akkor azon Richard Fieldnek meg kell jelennie, mert “ha valakinek az az önképe, hogy segíteni akar ennek az országnak, akkor azt gondolom, hogy el kell menni és ott helyt kell állni”.

Arról is kérdezték, mit tud arról, hogy az amerikai nagykövet pénteken a Heves megyei településre készül. Azt felelte, a nagykövet látogatásának pontos programjáról nincs tudomása.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az egyenruhás bűnözés ellen határozottan fel kell lépni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik