Belföld

Fegyelmi eljárást indítottak a dombóvári polgármester ellen

Szabó Loránd határidőre nem kezdeményezett tárgyalásokat a dombóvári volt zsinagóga hasznosításáról.

Fegyelmi eljárást indított a dombóvári képviselő-testület csütörtöki, rendkívüli ülésén a város független polgármestere ellen, mert nem hajtott végre határidőre egy testületi határozatot – közölte pénteken a testület többségi, Fidesz-frakciójának vezetője az MTI-vel.

Az eljárást azért indították Szabó Loránd ellen, mert egy 2010. novemberi határozatban foglalt határidőre nem kezdeményezett tárgyalásokat az Isoteq Group Kft.-vel a dombóvári volt zsinagóga hasznosításáról – olvasható Tóth Zoltánnak, a városgazdálkodási bizottság fideszes elnökének előterjesztésében. A cég korábban jelezte, hogy jelképes áron megvásárolná és felújítaná a műemlék épületet; a tárgyalásokról márciusig kellett volna beszámolnia a polgármesternek.

“Szeretnénk tisztán látni az ügyben, lehet, hogy a polgármester nem követett el vétkes mulasztást, ezt a háromtagú bizottság fogja megvizsgálni” – mondta Nagy Roland, a Fidesz-frakció vezetője.

Szabó Loránd a határozatra reagálva nevetségesnek nevezte a fegyelmi eljárást. Véleménye szerint a Fidesz-frakció tehet arról, hogy a tárgyalást nem lehetett befejezni, a képviselőcsoport bocsátotta el jogellenesen a hivatal aljegyzőjét, aki meg volt bízva a jogi ügyvitellel – mondta az MTI-nek a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik