Gazdaság

Demonstrációt tartanak a Malév-dolgozók

A járandóságukért harcoló egykori malévosok nem elégszenek meg a felkínált lehetőségekkel, így szombatra tüntetést szerveznek.

A Malév volt munkavállalói továbbra is demonstrációt szerveznek március 29-ére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., és a Nemzeti Fejlesztési Miniszterérium székháza elé – derül ki a szakszervezet közleményéből.

A múlt héten számos írott és elektronikus közlemény jelent meg mind a Fidesz, mind a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részéről, amelyek szerint a volt Malév-dolgozók két éve kifizetetlen jogos járandóságaira törvényi előírásoknak megfelelően a bérgarancia nyújt fedezetet.

A hét elején több száz dolgozó írásban kérte a Malév felszámolóját a Nemzeti Fejlesztési Minisztert, a Nemzetgazdasági Minisztert, és a Fővárosi Munkaügyi Központ vezetőjét, hogy haladéktalanul intézkedjenek a még rendezetlen járandóságaiknak bérgarancia alapból történő kifizetéséről.

Üdvözölték mind a kormánypárt mind a fejlesztési miniszter azon kijelentését, miszerint a bérgarancia alap jelent megoldást több éve húzódó problémájukra. Véleményük szerint ez sajnos azonnali megoldást továbbra sem jelent, hiszen hónapokat kellene várni a törvénymódosításra, a türelmük viszont elfogyott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik