Belföld

Vita Pest megye állítólagos csődjéről

Az MSZP-vel ellentétben a közgyűlés fideszes elnöke azt állítja, nincs nagyobb baj, mint máshol.

Nem kapnak egy ideje tiszteletdíjat a Pest Megyei Közgyűlés tagjai, akadozik a tanárok túlóráinak kifizetése, csúszás van az intézmények dologi költségeinek és a cafetéria kifizetésében – írja az MSZP-s képviselők jelzése alapján a Népszabadság. A szocialisták a lapnak kétségbeejtőnek nevezték az önkormányzat anyagi helyzetét.

Keller László a megyei közgyűlés szocialista tagja azt mondta, a megye gyakorlatilag csődhelyzetben van. Ezt Szűcs Lajos, a közgyűlés elnöke tagadta, szerinte nincs csődhelyzet vagy rendkívüli helyzet, de a közgyűlés képviselői valóban nem kapnak tiszteletdíjat és költségtérítést. Mint mondta: el kellett dönteni, hogy melyek a prioritások, ők pedig az alapműködés fenntartása mellett voksoltak.

A fideszes politikus közölte: az önkormányzatnak adótartozása nincs, de a számlafizetéssel valóban vannak nehézségek. “Éppen az a művészet, hogy megpróbálunk talpon maradni és a szolgáltatásainkat, feladatainkat ellátni. Ha csak mi lennénk nehéz helyzetben az országban, szégyellném magam. Nem könnyű a helyzet, de megpróbálunk úrrá lenni rajta” – fogalmazott.

Szűcs Lajos közölte: nagyon komoly párbeszéd kezdődött a kormány és az önkormányzatok között a feladatok finanszírozása és a hatáskörök tisztázása miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik