Belföld

Aktivistahálózatot szövöget az MSZP

Aktivistahálózatot szövöget párt, előrehozott választást is vizionálnak.

Egy több ezer tagból álló hatékony szocialista aktivistahálózat felépítését várja a következő két-három évben Mesterházy Attila – erről Pécsett beszélt a pártelnök az MSZP-nek a közelmúltban elkezdődött országos képzéssorozatával összefüggésben.

“Ezen ellenzéki edzőtáborok résztvevőivel az ellenzéki politizálás technikáit, helyi, megyei és országos szinten bevethető taktikáit, fontos elemeit beszéljük végig” – mondta a politikus, aki szerint fontos, hogy a párt tagjai az ellenzéki politizálás összes eszközrendszerével élni tudjanak.

Magyarázata szerint a képzéseket azért kezdték el, mert “a Fidesz irányából hallani olyan szándékokat, hogy jövőre előre hozott választások lennének”, s nem szeretné, ha ez felkészületlenül érné az MSZP-t. Hozzátette: “Ebben van valamilyen politikai racionalitás, mi a magunk részéről komoly lehetőséget látunk egy előre hozott választásban”.

Mesterházy Attila arra az újságírói kérdésre, miszerint mit szól az MSZP parlamenti frakcióján belül végzett közvélemény-kutatás eredményéhez, hogy a frakció tagjainak többsége nem vele, hanem Gyurcsány Ferenccel képzeli el a jövőt, azt mondta: nem volt ilyen közvélemény-kutatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik