Belföld

Tapolca: a Jobbikkal száll harcba a Fidesz

fidesz elnökség (fidesz)
fidesz elnökség (fidesz)

Tapolcán mindenképpen győzni kell – tűzte ki a kormánypárt vezérkara, miután elbukták a veszprémi időközi választást.

Hétfőn a Fidesz elnöksége rendkívüli ülést tartott, miután vasárnap a veszprémi 1. választókerületben a baloldali ellenzéki pártok által támogatott Kész Zoltán nyerte az időközi választást. Április 12-én újabb országgyűlési képviselőválasztás lesz, akkor Tapolca küld új honatyát a Parlamentbe a fideszes Lasztovicza Jenő halála után. A legfőbb fegyver a Jobbik elleni negatív kampány lesz – értesült a Népszabadság.

Az elnökségi ülésen a veszprémi bukás okait elemezték, a legfontosabb konklúzió az volt, hogy Tapolcán kötelező lesz a győzelem. Körülbelül egy órás volt az ülés – tudta meg a napilap. „Purparlé” nem volt, Orbán és a vezérkar fel volt készülve a vereségre, ezért is bagatellizálta a kormánypárt a kétharmad jelentőségét. A képviselők viszont hittek a győzelemben, ezért döbbenetes volt számukra, hogy a független Kész Zoltán legyőzte Némedit, aki csak a tavaly áprilisi szavazók felét tudta megszólítani.

Tapolcán és Sümegen ősszel jobbikos polgármestert választottak, így itt ez a párt lehet a legfőbb ellenfele a Fidesznek. A polgármesterválasztást a kormánypárt a tapolcai kórház cserbenhagyása miatt veszthette el, ezért a kormányzati kommunikáció hangsúlyosan az egészségügy javításáról fog szólni a választásig, másrészt a Jobbikkal szemben folytatnak majd negatív kampányt – tudta meg a Népszabadság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik