Belföld

Országos figyelmeztetés – jön az ónos eső

jégcsap (jégcsap)
jégcsap (jégcsap)

Csütörtökön és pénteken az egész országnak kijut a csúszkálásból. A hét vége felé viszont rövid időre beköszön a tavasz.

Többnyire felhős, borongós, párás lesz az idő csütörtökön, csak kisebb körzetekben süthet ki a nap – áll az Időkép előrejelzésében. Reggel északon hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat. A nap folyamán ónos eső eshet, az Országos Meteorológiai Szolgálat hét megyére adott ki figyelmeztetést emiatt: Fejérre, Győr-Moson-Sopronra, Komárom-Esztergomra, Nógrádra, Vasra, Veszprémre és Pest megyére. Napközben -6 és +1 fok közt alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön éjjel egy hidegfront érkezik, mely pénteken napközben kelet felé távozik, mögötte felszakadozik a felhőzet. A front átvonulását havas eső, havazás, ónos eső, eső kíséri, a szél is feltámad. Enyhül az idő, napközben 0 és 7 fok közti hőmérsékletet mérhetünk. Pénteken már az ország nagy részén figyelmeztetést adtak ki az ónos eső miatt, a nyugati megyék – Somogy, Zala, Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron úszhatják meg.

Hétvégére jelentősen megenyhül az idő – szombaton akár 14 fok is lehet az ország egyes részein. Vasárnap egy újabb hidegfront hoz majd lehűlést és havazást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik