Belföld

Novák bocsánatkérést vár Rikárdó apjától

rácz péter rikárdó (rácz péter rikárdó)
rácz péter rikárdó (rácz péter rikárdó)

Miután az újév első csecsemője kapcsán arról írt, hogy lassan „kisebbség leszünk saját hazánkban”, a gyerek apja nyilvánosság előtt válaszolt. A jobbikos most újra megszólalt.

Kedden közleményt adott ki Rácz Péter, 2015 első magyar csecsemőjének édesapja, melyben többek közt azt írja: képtelenek feldolgozni, hogy babájukat minden ok nélkül bántják. Hozzátette azt is, hogy elszomorítja, hogy családjának – a jobbikos Novák Előd rasszista megjegyzése nyomán – ilyen gyűlöletet kell elszenvednie.

Novák Előd a Facebookon reagált az édesapa közleményére. Azt írta, hogy sajnálja, hogy Rácz Péter Rikárdó édesapját is bevonták a hisztériakeltésbe, és szerinte nem mond igazat, hiszen ő nem tett gyűlölködő kijelentést, pláne nem újszülöttjükkel kapcsolatban. Hozzáteszi, hogy ezért kénytelen felszólítani: kérjen tőle bocsánatot! Legkisebb gyermeküknek ugyanakkor jó egészséget kívánt.

Hol kezdődik a gyűlőlködés?

A Jobbik alelnöke az év első csecsemőjeként megszületett Rácz Péter Rikárdó kapcsán bocsátkozott fejtegetésbe, a politikus attól tart, hogy „kisebbség leszünk saját hazánkban”, és feltette a kérdést, hogy vajon „Vajon mikor fogják megváltoztatni Magyarország nevét, ha ez így folytatódik?” Majd saját családjáról tett ki képet „Azért szaporodik a magyar is néhol” kommentárral.

Teleki László nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz az ügyben, az MSZP felszólította a Jobbik elnök-frakcióvezetőjét, hogy vállalhatatlan kijelentései miatt hívja vissza a Népjóléti bizottságból párttársát. Novák közben bejelentette, hogy megválik a Népjóléti Bizottság alelnökségétől, mivel a Népesedéspolitikai Albizottság elnöke lett. A nagy port kavaró ügyre egyelőre sem a kormányfő, sem az államfő nem reagált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik