Belföld

Rikárdó-ügy: megszólalt az édesapa

rácz péter rikárdó (rácz péter rikárdó)
rácz péter rikárdó (rácz péter rikárdó)

Az év első babájának édesapját elszomorítja, hogy családjának – a jobbikos Novák Előd rasszista megjegyzése nyomán – ilyen gyűlöletet kell elszenvednie.

Közleményt adott ki Rácz Péter, a 2015-ös évben elsőként született Rácz Péter Rikárdó édesapja azt követően, hogy Novák Előd, a Jobbik alelnöke gyűlölködő, cigányellenes megjegyzésekkel osztotta meg a gyermek megszületéséről szóló hírt. Rácz Péter azt írja: képtelenek feldolgozni, hogy babájukat minden ok nélkül bántják.

„Mi nem segélyen élünk, nem voltunk soha büntetve, van szakmám, nehézgépkezelő vagyok, csak azért nem tudok a szakmámban elhelyezkedni, mert még le kell tennem a KRESZ-vizsgát, amire most gyűjtjük a pénzt. Jelenleg az önkormányzatnál közmunkásként dolgozom, adót fizetek, a köz javát szolgálom, munkámmal eddig mindenki elégedett volt” – írta az édesapa, hozzátéve, hogy Novák Előd és mások gyűlölködő megjegyzéseire nem szolgáltak rá.

Rácz Péter szerint ugyanakkor sokan kiállnak mellettük, velük vannak nemcsak a barátok és ismerősök, hanem az orvosok, a makói önkormányzat dolgozói és a polgármester is. Akik viszont nem így állnak hozzájuk, azt arra kérik, fejezzék be a gyűlölködést. „Ilyet mi még nem tapasztaltunk, és egy világ dőlt össze bennünk, hogy egy újszülöttel ilyen történhet Magyarországon. Novák Elődöt pedig felszólítjuk, hogy a nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot a kisfiunktól!” – áll a közleményben.

Az édesapa arra is kitért, hogy a vádaskodásokkal ellentétben a szülészorvos szakmai megfontolásból döntött a császármetszésről és annak idejéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik