Belföld

Rikárdó lett a DK-sokból

Novák Előd rasszizmusából próbál politikai tőkét kovácsolni Gyurcsány pártja.

Egy újszülött babát pécézett ki magának az év első napján a Jobbik alelnöke. Az év első csecsemőjeként megszületett Rácz Péter Rikárdó kapcsán bocsátkozott fejtegetésbe a politikus, aki attól retteg, hogy „kisebbség leszünk saját hazánkban”, majd saját családjáról tett ki képet „Azért szaporodik a magyar is néhol” kommentárral.

Novák gyalázkodásában a Demokratikus Koalíció meglátta a szereplési lehetőséget, Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán még péntekről szombatra virradó éjjel kitette az „Én is Rikárdó vagyok” feliratot. A párt szombaton délelőtt közleményt adott ki, amiben felszólítják az ellenzéki pártokat, hogy Novák felszólalásai alatt hagyják el a parlamenti üléstermet, a Jobbikkal ne nyújtsanak be közös kezdeményezéseket, valamint jelezték, hogy a párt politikusai tiltakozásuk jeléül Facebook oldalaikon egy napra felveszik a Rikárdó nevet.

Korábban egyébként a Demokratikus Koalíció teljes mellszélességgel kiállt Pásztor Albert miskolci polgármesterjelölt, volt rendőrkapitány mellett, aki az elkövetők cigány származását fejtegette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik