Belföld

Rogán egyetért Matolcsyék ingatlanvásárlásaival

Rogan-Antal(210x140).jpg (rogán antal)
Rogan-Antal(210x140).jpg (rogán antal)

A fideszes frakcióvezető szerint a Magyar Nemzeti Bank felelősen cselekszik, amikor milliárdokért vesz ingatlanokat a nyereségéből.

Eddig mintegy 30 milliárd forintot költött a jegybank ingatlanok vásárlására – írja az MNO.hu. Legutóbb a Pusztaszeri úton hárommilliárdért vették meg a volt Természettudományi Központot, ahol dolgozóiknak rekreációs és oktatási létesítményt hoznak létre, ezzel hétre nőtt az MNB által az elmúlt időszakban felvásárolt ingatlanok száma.

A Hír TV-ben Rogán Antal elmondta: a jegybanktörvény miatt az államadósság csökkentésére nem lehet fordítani az MNB nyereségét. Szerinte helyesen cselekszenek, amikor „tartalékot képeznek”, hogy abból a későbbi veszteségeket fedezni tudják. „Egyik oldalról értéket próbál teremteni, tehát vagyont teremt a nyereségéből, ezért vásárol ingatlant vagy éppen műkincset” – mondta Rogán hozzátéve, hogy az osztráktól a francián át az angolig más jegybank is tesz hasonlót.

Az ingatlanok egy része egyébként a jegybank által létrehozott alapítványok céljait is szolgálják, melyekre már 250 milliárd forintot költöttek, ez a magyarországi felsőoktatásra fordított teljes pénz közel kétszerese. Az alapítványok „küldetése” Matolcsy György unortodox közgazdasági tanainak terjesztése. Emellett Tiszaroffon több százmillióért kastélyszállót vásárolt a jegybank, 18 milliárdért az ország egyik legdrágább ingatlanát, az Eiffel Palace irodaházat is megvették. A budai várban pedig több mint ötmilliárd forintot költöttek villákra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik