Belföld

Méltatlankodik az RTL Klub leváltott vezetője

Dirk Gerkens a hvg.hu-nak azt mondta: szerződését tavaly hosszabbították meg az RTL-nél, ráadásul soha nem volt olyan szabály a cégcsoportnál, hogy bizonyos idő elteltével le kell váltani a vezérigazgatókat.

A múlt héten leváltott RTL-vezér Andreas Rudas interjújára reagált, amelyben új vezére többek között azt állította: kitart amellett, hogy sem a Híradó tartalma, sem a társaság magyarországi vezérigazgatójának leváltása nem került szóba az RTL Csoport és a magyar kormány vezetőinek találkozóin.

Rudas elődje távozásáról azt mondta: már korábban is felmerült, hogy ideje lenne a változásnak. Azt is érzékelték, hogy a kormánnyal folytatott harc Gerkenst megviselte, külföldre vitte a családját és testőröket fogadott. Ahhoz viszont, hogy valaki jól tudjon dolgozni, az is kell, hogy jól érezze magát Magyarországon.

„Nicolas de Tavernost 15 éve irányítja az RTL Grouphoz tartozó francia M6 médiacéget. Tudomásom szerint nincs olyan írott vagy íratlan szabály a csoportnál, hogy egy bizonyos időn túl le kell váltani a vezérigazgatót” – reagált a portálnak Dirk Gerkens, aki elmondta: szerződése 2017 júniusában járna le, legutóbb 3 és fél évre kötötték azt. Ez ellentmond Rudas állításának, aki azt mondta: 5 évre kötöttek szerződést Gerkenssel.

Az egykori vezető nem hagyta szó nélkül Rudas kijelentését, miszerint fontos, hogy az új vezérigazgató jól érezze magát Magyarországon. „2001 júniusában lettem vezető és 2008 júniusában költöztem egy lakásba” – reagálta Gerkens, aki egy, a Magyar Narancsban megjelent portré szerint akkor telepedett meg Magyarországon, amikor új családot alapított, előtte sokáig a Kempinski Hotelben lakott.

Gerkens a portálnak elmondta: rövidesen meg fog szólalni, hogy „helyre tegye a sajtóban az utóbbi időben megjelent téves állításokat”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik