Gazdaság

Érdektelenség a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 1,79 pontos emelkedéssel 21 878,33 ponton nyitott kedden, ami 0,01 százalékos erősödés a hétfői záróértékhez képest.

Benyes Attila, a Quaestor Rt. üzletkötője szerint a hétfői nagyon alacsony forgalom jelzi az érdektelenséget a piacon, és élénkülés kedden sem valószínű. Véleménye szerint a 300 pontos indexcsökkenéssel a piac hétfőn már beárazta a kamatemelés negatív hatását, így a keddi kereskedés enyhe plusszal indulhat az amerikai tőzsdeindexek nyeresége nyomán.

A délután folyamán várhatóan ismét beárazódnak a részvényárakba a konvergenciaprogram folyamatos egyeztetésével összefüggő kockázatok, így valószínűleg lefelé mozognak majd a főbb részvények. A kamatemelés hatása nyomán az osztalékpapírok is tovább gyengülhetnek. A Démász árfolyamát viszont továbbra is szinten tarthatja a 20 ezer forintos vételi ajánlat. A Pannonplast keddre sajtó- és befektetői találkozót szervezett, amelyre tekintettel a keddi tőzsdenapra felfüggesztették a társaság részvényeinek kereskedését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik