Belföld

Hoffmann és Pokorni összefogott Pintér ellen

pintér-sándor(i) (pintér sándor, belügyminiszter, )
pintér-sándor(i) (pintér sándor, belügyminiszter, )

Az oktatási törvények kapcsán még ekézték egymást, az iskolaőrök ügyében azonban egy követ fújnak.

A hvg.hu fideszes képviselőktől úgy értesült, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán fideszes képviselő arról faggatta Pintér Sándor belügyminisztert a kedd reggeli Fidesz-frakcióülésen, hogy miért rendészeti tárgyú jogszabályokban rendezi az iskolai rend fenntartásának ügyét.

Mint arról a Hír24 beszámolt, a Belügyminisztérium tervei szerint iskolaőröket alkalmaznának a többi között azért, hogy a tanköteles korú diákok a tanítás vége előtt ne hagyhassák el az intézményt. Ehhez azonban módosítani kellene a köznevelési törvényt.

Hoffmann állítólag azt kérte, hogy egy oktatási jogszabályban rendezzék az iskolaőrök kérdését, továbbá jelezte, hogy semmiképp sem lehet kötelezővé tenni a rendszer bevezetését.

A belügyminiszter ugyan nem volt elutasító, de hangsúlyozta, hogy a rendőrségnek szerepet kell vállalnia az iskolák, oktatási intézmények körüli rend fenntartásában. Példaként említette, hogy szándékai szerint ismét egyenruhások segítenék az iskolák környékén az úttesten való átkelést.

Ezt a megjegyzését ironikus közbeszólásokkal és viccelődő mondatokkal nyugtázták a fideszes honatyák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik