Belföld

Külföldre viszik a pénzt

Pánik nincs, de már nemcsak a gazdagok tartják külföldön a pénzüket, a középosztály is elkezdte a pénzkimenekítést.

Noha drágább a számlát fenntartani, már nemcsak a felső, hanem a középosztály is igyekszik külföldre vinni a pénzét – írja a hirado.hu. Tapasztalható egyfajta kiáramlás a kisbefektetők, a középosztály, felső középosztály részéről, ami meghaladja a megszokottat, de pánikról, menekülésről még nem beszélhetünk. Ezt Karagich István, a BloChamps Capital Pénzügyi Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója mondta a köztévé reggeli műsorában.

A szakember felhívta a figyelmet arra: az elmúlt években a vagyontranszfert le lehetett szűkíteni a felső tízezerre, nekik volt eszközrendszerük arra, hogy megtakarításaikat külföldön helyezzék el. Mára azonban ehhez a réteghez csatlakozott a középosztály.

“Kijelenthető, hogy derékig állunk egy bizalmi válságban, ami gazdaságpolitikai-politikai, és sokkal kevésbé adózási eredőjű” – tette hozzá. Karagich István úgy vélte: a magyarországi privát banki ügyfelek néhány ezer eurós összeget visznek ki, de miután több tízezer emberről beszélünk, összességében a tőkekivitel meghaladja az 50 milliárd forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik