Foci

Végre egy jó MLSZ-döntés

Hurrá! A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége keddi ülésén elutasította az NB I 16-ról 18 csapatosra bővítését.

Nemrég írtunk arról, milyen jót is tenne a magyar labdarúgásnak, ha román, svájci, osztrák, dán, stb., mintára csökkentenék az élvonalbeli klubok számát. Aztán döbbenet, jött a hír, miszerint a Mezőkövesdi klubvezetés annyira erőlködött az első osztályú tagság megtartásán, hogy az NB I-es bizottsági ülésen bedobták, ne csökkentsünk, inkább növeljünk 18-ra!!

12 klub rá is bólintott sebtiben – a zöld-fehéreket képviselő Orosz Pál nemmel szavazott, hárman távol maradtak az üléstől.

A -nem teljes – MLSZ elnöség: Bánki Erik, Dr. Vizi L. Szilveszter, Dr. Csányi Sándor, Dr. Kovács Árpád, Berzi Sándor
Fotó: MTI

Az MLSZ honlapjának tájékoztatása szerint a testület keddi ülésén megvitatta az NB I-es bizottság javaslatát, ám végül elutasította azt, mert álláspontja szerint a magyar labdarúgás gazdasági ereje jelenleg nem bír el fenntartható módon 16 csapatnál többet. Jééé???!!!

Az elnökség ezen túlmenően úgy vélte, hogy sokkal inkább a létszám csökkentése érdemes megfontolásra, mivel akkor kevesebb együttes között oszlanának meg a bevételek, s ez nemzetközi szinten növelheti az élcsapatok versenyképességét. Még egy jééé???!!!

Az MLSZ – összességében – a kupadöntő előzményei és utózöngéi miatt kapott a szurkolóktól hideget, meleget.
Az elnökség most minden szempontból helyesen döntöttek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik