Belföld

Ma dönthetnek a BKV átszervezéséről

bkv (bkv, )
bkv (bkv, )

Dönthetnek a BKV átszervezéséről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV keddi közös igazgatósági ülésén - írta a Népszava.

A lap keddi számában ismertette, hogy a közlekedési társaság átszervezését a BKV felügyelőbizottsága általánosságban támogatta, azonban a részletekben nem volt egyetértés. A tervezett átalakítás szerint jövő év januárjától a fővárosi közösségi közlekedési cégen belül elkülönítenék az egyes területeket, így a busz-, villamos-, troli-, HÉV- és metróágazatokat.

A cikkben az is olvasható, hogy a közös igazgatósági tanácskozás másik fontos témája a busztender lesz. Papíron ugyan a VT-Transman Kft.-t kellene győztesként kihirdetni a 150 autóbusz alvállalkozói üzemeltetésére kiírt tenderen, mivel az előminősítésen túljutott három érdeklődő cég közül végül csak a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó vállalkozás adott be ajánlatot. Ám heves vita várható arról: megéri-e ez a konstrukció, ugyanis a belső számítások mást mutatnak. Éves szinten akár milliárdos összeggel lenne olcsóbb, ha a BKV maga üzemeltetné és nem szervezné ki a szolgáltatást – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik