Belföld

Nyerésre készül Mesterházy

mesterházy attila (mesterházy attila)
mesterházy attila (mesterházy attila)

Az MSZP keresi az együttműködés lehetőségét a demokratikus pártokkal és civil szervezetekkel, de készülnie kell arra is, hogy ha nem lesz ilyen együttműködés, akkor egyedül győzze le a Fideszt - mondta Mesterházy Attila a Szabad Európa Társaság hétfői rendezvényén, Budapesten.

A szocialista párt elnöke hangsúlyozta: a demokratikus ellenzékhez tartozók nem elégedhetnek meg a Fidesz legyőzésére képes választási koalíció létrehozásával, hanem programalapú egyezséget kell kialakítaniuk, amely stabil kormányzásra ad lehetőséget.

Mesterházy Attila elmondta: az MSZP ezt szeretné, mert akkor van nagyobb esély a győzelemre, ha a demokratikus oldal összefog, de az LMP nem hajlandó együttműködésre más parlamenti pártokkal. A szocialistáknak ezért készülniük kell arra is, hogy egyedül győzzék le a Fideszt – fűzte hozzá.

Az MSZP elnöke szerint a 2014-es választásnak lesz a legnagyobb tétje 1990 óta, mert az Orbán-kormány “szétverte a jogállamot és tönkretette a gazdaságot”, ezen a politikán pedig változtatni kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik