Belföld

A Klikben csináltak helyet a bukott fideszes polgármesternek

A salgótarjáni Székyné Sztrémi Melindának alapvető végzettsége hiányozhat a tankerületi igazgatói poszt betöltéséhez, mégis odakerült, miután nem választották meg újra.

A Népszabadság azt írja, hogy a fideszes politikus január elsejétől a köznevelési intézményi dolgozók feletteseként folytatja, mert a „senkinek nem engedjük el a kezét” orbáni jelmondat jegyében helyet kellett neki keresni a választási vereséget követően. Felmerült, hogy újból iskolaigazgató lehetne belőle, azonban a megváltozott szabályozás miatt ezt a tisztséget már nem töltheti be, mert nincs tanügy-igazgatási szakvizsgája.

Majd azt találták ki, hogy növeljék meg egy fővel a Salgótarjáni Tankerület referenseinek létszámát, az új státuszra Székynét nevezték ki. Egyben megbízták a tankerületi igazgatói feladatok ellátásával is, noha ehhez nincs meg a szükséges szakvizsgája.

A tankerület igazgatója Simon Tibor volt, akit papíron meghagytak posztján, de átvezényelték Budapestre, ahol a köznevelés-irányítási főosztály vezetője lett. Az ő posztját előzőleg a Balassagyarmati Tankerület igazgatója, Selmeczi Zoltán töltötte be, őt visszahelyezték oda. A Népszabadság értesülései szerint senki nem akarta feladni a státuszát.

Székyné ráadásul jelenleg még a Fidesz salgótarjáni szervezetének vezetője, ez a poszt pedig összeférhetetlen új megbízatásával. A kinevezéstől számítva harminc napja van a helyzet rendezésére.

A Klik megbízott elnöke, Hanesz József a Népszabadságnak azt mondta, Székyné több évtizedes intézményirányítási szakmai gyakorlattal rendelkezik, a központ nem politikai, hanem szakmai alapon hozott döntést, az összeférhetetlenség megszüntetése pedig folyamatban van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik