Belföld

Balog: az RTL gyerekeket használ hisztériakeltésre

Az emberminiszter esernyő alól nézte a szakadó esőben tornázó gyerekeket, most megszólalt. Szerinte a lelketlen, érzéketlen miniszter alakját konstruálja meg a csatorna.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Facebook-oldalán azt írja: szomorúan tapasztalja, hogy az RTL Klub Házon kívül című, „komoly oknyomozónak indult műsorát is elérte a hisztériakeltés”. A tárcavezető felidézte, hogy Putnokon, ahol egy uszoda alapkövét rakta le, az RTL készített vele egy interjút, amiben szó sem volt az uszodaépítésről, csak egy „a kampány finisében gerjesztett hisztériáról, melyben ráadásul a helyi gyerekeket használták eszközként”.

Balog szerint amikor az uszoda alapkőletétele alatt eleredt az eső, a szervezőkben felmerült, hogy lemondják a helyi iskolások műsorát, a miniszter viszont úgy emlékszik, hogy a gyerekek kérték, hogy mégis előadhassák. Eközben a miniszter a „több száz nézővel együtt” maga is kinyitotta esernyőjét, ennek kapcsán „konstruálja meg a csatorna a lelketlen, érzéketlen miniszter alakját”.

Balog szerint az a legsajnálatosabb, hogy a putnokiak nem az uszoda tervének örülhetnek most, hanem „azon gondolkodhatnak, miért és hogyan váltak az RTL Klub által is gerjesztett politikai hisztériakeltés eszközévé”.

Az RTL Klub híradóriportjában viszont arról számoltak be szülők, hogy nem is akarták engedni fellépni az esőben a gyerekeket. Volt, aki meg is fázott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik