Gazdaság

Deák magát perelte be az útfelújítási pénzek ügyében

Feljelentést tett a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottságának Fidesz-MPSZ által delegált elnöke, a budapesti útfelújítások 2005-ös kommunikációs pénzeinek elköltése ügyében.

A feljelentés azt az 50 millió forintot érinti, amit Deák András szerint a közbeszerzési eljárást mellőzve, illetve megkerülve költöttek el az idén. Az összeget 8-10 részre bontották úgy, hogy az egyes megbízások ne lépjék túl a 7 millió forintos közbeszerzési határt.

„A rendőrség feladata lesz kideríteni, hogy kik és mely cégeknek adtak megbízást, s milyen összegben” – mondta a képviselő, majd átadta a feljelentést a BRFK központi panaszfelvevőjében. A tenderkiírást a Közbeszerzési Döntőbizottság elnökeként Deák András is jóváhagyta a bizottság 2005. február 24-i ülésén. A Bizottság 6 igen, 0 nem, 0 tartózkodással adta jóváhagyását.

A Privy Council Kft. a Deák András által is jóváhagyott szabályoknak megfelelően, törvényesen szerződött az egyik kivitelező céggel – áll a társaság közleményében. Tekintettel arra, hogy a nemzetközi tendert ilyen feltételekkel írták ki, a „közbeszerzés megkerülése” vádjának megfogalmazása a kommunikációs ügynökséggel szemben alaptalan és valótlan. Amennyiben Deák András a közbeszerzési döntőbizottság tagjaként jóváhagyta a tenderkiírást, és nem tette szóvá a most megfogalmazott vádjait, így a „hűtlen kezelés” vagy a „közbeszerzés megkerülése” vádakkal saját magát illeti, és a mai feljelentését tulajdonképpen saját maga, mint a tenderkiírást jóváhagyó Közbeszerzési Döntőbizottság elnöke ellen tette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik