Gazdaság

Ápol és eltakar

Robbie Williams, a modern pop Frank Sinatrája, a legnagyobb „luxusprofittal” dolgozó európai popsztár. Százharmincmillió font pihen a bankszámláján, de számára a tini lányok visítása és több tízezer egyszerre vakuzó kamerás mobil mindennél többet ér, ezért nem ült a babérjain, hanem újabb lemezt publikált. Robbie nem a csajozásért zenél (állítólag csak a Spice Girlsből négy lányt navigált annak idején az ágyába), a Take That egykori táncos-komikusának nyilván orvos írja elő, hogy hány órát kell egy évben színpadon lennie, hogy ne essen mániás depresszióba.


Ápol és eltakar 1

Az Intensive Care bár tartalmaz négy világvevő slágert (Tripping, Make Me Pure, The Trouble with Me, A Place to Crash), de mire végére ér a lemez, kimegy a divatból. A ficsúros mosolyú Robbie új csínytevése sajnos csak intenzív középszer. Állítólag az EMI presszionálta, hogy mennél hamarabb (értsd: a karácsonyi piacra) jelentesse meg a lemezt, hogy a kiadói zárszámadásnál jobb legyen az összkép. Ebben lehet is valami, figyelembe véve a globális poppiac válságát (letöltések, másolások, blablabla).

Az album a középtájon beálló általános ellaposodás ellenére hasznos gyógyászati segédeszköz, kimondottan korrekt szakmunka, de a maga módján kísérletező-újító Robbie-tól izgalmasabb, előremutatóbb lemezt várt mindenki. Ja, és persze legalább öt-hat meggyőző slágert is, mert Robbie-val kapcsolatban mindenki telhetetlen. Talán ha az első kislemezre kimásolt Tripping reggae-be oltott esztrád-popja lett volna a fő csapásirány, izgalmasabb lett volna a végeredmény.

Mivel nagyvonalúan kirúgta korábbi zenei rendezőjét, Guy Chamberst (mert az másoknak is akart dalokat írni), most elmaradtak a jellegzetesen érzelmes, de mégis dinamikus karakterű számok. Az új producer, Stephen Duffy slágerérzékenysége közel sem olyan kifinomult, mint a nagy elődé, ugyanakkor a James Bond-fixációban szenvedő Robbie Williams egyik legnagyobb mobilszolgáltatóval kötött szerződése értelmében élő egyenes adásban, telefonon nézhetőek a koncertjei, így a tömeghisztéria ezúttal is garantált lesz. Európa nagy szívrablójának lemezében nincs semmi különös, mégis azt kell mondjuk, hogy pont ettől olyan érdekes.

Robbie Williams: Intensive Care • EMI • 53 perc, 12 szám. Poptőzsdei árfolyam: ***

Ajánlott videó

Olvasói sztorik