Belföld

Kulka: tönkremegy, aki hazug kapcsolatokba menekül

Idegenkedik a külsőségektől és attól, ha valaki a meleg voltát tolja előtérbe, de Kulka János úgy érzi, hogy meg kell szólalnia, amikor támadják a szakmáját – mondta a Heti Válasz csütörtöki számában adott interjúban.

A színész korábban rossz véleménnyel volt a budapesti melegfelvonulásról annak külsőségei miatt, de úgy látja, hogy az utóbbi időben nem jellemző az eseményre ez a harsányság. Attól ugyan idegenkedik, hogy egy identitáscsoport tagja legyen, de támogatást akar adni azoknak, akiknek ez fontos lehet, ezért vett részt tavaly a rendezvényen, idén is csak szabadsága miatt nem tudott elmenni. Úgy véli, hogy például egy kistelepülésen különösen nehéz felvállalnia egy fiúnak, ha úgy érzi, hogy saját neméhez vonzódik, de ha rá tud mutatni arra, hogy egy ismert ember is meleg, akkor könnyebbé válhat az elfogadás.

Olyan világot élünk, hogy az ember már csak dacból is kiáll a nyilvánosság elé azzal, hogy meleg – mondta Kulka. Ha egy miniszterelnöki megbízott arról beszél, hogy a színházakat buzilobbi uralja, akkor meg kell szólalnia, véli. Kerényi Imre májusban beszélt arról, hogy fel kell venni a harcot a “buzilobbi” ellen, a dramaturgokról pedig azt mondta, hogy “picit szivárványos mindegyik”. Kerényi szavai nagy felháborodást váltottak ki.

Kulka szerint sokan élnek boldogtalanul amiatt, hogy megvan bennük a vonzódás saját nemük iránt, de ezt el kell fojtaniuk. Ez bűntudatot kelt, boldogtalanná és agresszívvé tesz. Az ember tönkremegy, ha a vágyai ellen megy, hazug látszatkapcsolatokba és házasságba menekül – mondta a színész, aki úgy véli, hogy az igazi kereszténység megengedő és nem fér bele a gyűlölködés. A homoszexualitás is a természet része, még akkor is, ha a Bibliával szembemegy. Ettől még létezik, és ha Isten teremtményei vagyunk, el kell fogadnunk – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik