Belföld

Az MDF jobbra hangolná Budapestet

Mándi Sándor szerint a Városházán őskáosz uralkodik, a BKV inkább már Börtön KV.

“A polgárság Budapestje” a címe az MDF Budapest-programjának, választási elképzelésük szlogenje pedig a “Hangoljuk jobbra”. Mándi Sándor ügyvéd, nyugalmazott rendőr ezredes és főpolgármester-jelölt elmondása szerint azért választotta a parlamentből kiszorult MDF-et, mert az az egyetlen a régi pártok közül, amely megtisztult és megújult.

Elmondta, a rend pártján áll, a jobbra hangolást minden keresztmetszetben képzeli el. A Városházán őskáosz uralkodik, százmilliókat vittek ki abból, miközben a buszvezetők a fizetésért sztrájkolnak – fejtette ki. Szerinte a BKV már inkább Börtön KV, mert majdnem mindenki ott van vagy odatart. A “hazavitt” pénzből egy sor elszalasztott fejlesztést lehetett volna elvégezni: megerősíteni a kötött pályás közlekedést, az 1-es villamos útjának meghosszabbítását, a két budai oldali HÉV-et összekötni, a Duna városi közlekedési kihasználását, nemzetközi jachtforgalmat meghonosítani a folyosón – sorolta.

Az MDF megőrizné Budapest hagyományos építészeti képét, nincs szükség Manhattanre – szögezte le Mándi. Programjának része a főváros lakosságszámának megtartása migrációval, de nem olyan ésszerűtlenül és céltalanul, mint például Párizsban is teszik. Foglalkozni kell azzal a jelenséggel, hogy olyan kolóniák telepedtek le Budapesten, amelyek nem asszimilálódnak. Többszöri újságírói kérdésre mondta el, hogy főképpen az ázsiaiakra céloz, de ezzel szerinte nem nacionalista hangot üt meg.

Mándi Sándor szerint saját esélyei jók, ő olyan alkat, hogy csak győzni tud – tette hozzá.

A párt – egy héttel a határidő előtt – kétszer annyi kopogtatócédulát gyűjtött, mint a tavaszi parlamenti választás előtt ugyanekkorra – mondta el Horváth István elnökhelyettes. Egy-két kerület kivételével mindenhol tudnak valamilyen jelöltet állítani – fűzte hozzá. Az MSZP által szorgalmazott választási etikai kódexet az MDF azért nem írja alá, mert szerintük ne az készítsen ilyet, aki eddig nem etikusan viselkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik