Foci

Mezey a Huszti-ügyről: ez egy jelenség

Mezey György, a Videoton szakmai igazgatója legfrissebb blogbejegyzésében a válogatottat viharos körülmények között otthagyó Huszti Szabolcsra is kitér.

Mint ismert, a Zenit magyar válogatott középpályása előbb átmenetileg lemondta a válogatottságot, majd egy nyílt levélben tárta a nyilvánosság elé döntésének okait. Mezey György neve is felbukkan a levélben, a szakvezető így látja a dolgokat:

„A Huszti-ügyről az a véleményem, hogy ez nem egy emberre vonatkozik. Egy jelenségről van szó: ellentéteket próbálnak szítani, embereket próbálnak meg összeugrasztani azért, hogy másoknak helyet csináljanak. Úgy látszik, ez egy bevett módszer Magyarországon, de jelzem, sehová nem vezet. Két ember egymás közötti beszélgetésével, esetleg egymásra tett megjegyzéseivel napokig oldalakat töltenek meg az írott sajtóban, és beszélnek róla a televízióban, rádióban, ám mindezzel az ügy megoldásához nem visznek közelebb, hiszen ezt a szövetségnek és a kapitánynak együtt kell megoldania a klubokkal és az érintett játékosokkal” – írja Mezey György a vidi.hu-n vezetett blogjában.

Mezey ezenkívül azt fejtegeti, hogy szerinte az Egervári Sándor fémjelezte szakmai stáb új útvonalat jelölt ki magának. A Videoton mestere úgy véli, ha kollégája nem „hunyászkodik meg”, akkor nyer, ugyanakkor ha meghátrál, akkor elődeihez hasonlóan kudarcra van ítélve.

A blogbejegyzés egészét az alábbi linkre kattintva olvashatják el:
Átalakulóban a magyar válogatott (vidi.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik