Gazdaság

Figyelő Építészeti Díj 2002 támogatói


CB Richard Ellis
Figyelő Építészeti Díj 2002 támogatói 1


„Környezetünk fejlődésének, a pozitív változásoknak nem szabad gátat szabni, az innovációt minden esetben, lehetőségeinkhez mérten támogatnunk kell!”
Kibédi Varga Lóránt, Managing Director
Ezt tekinti a CB Richard Ellis egyik céljának és ezért támogat egy ilyen nemes kezdeményezést. Nem véletlen az sem, hogy jeligénkkel is a jelen és a jövő kihívásait tartjuk szem előtt és hangsúlyozni kívánjuk: “Navigating a new world” „Egy új világot kormányozunk”.


Hewlett-Packard Magyarország
Figyelő Építészeti Díj 2002 támogatói 2


Intelligens épületek tervezésekor az optimális eredmény eléréséhez fontos a megrendelői igények pontos felmérése, az építész és a belsőépítész szerepe már a tervezési fázisban, ugyanakkor a XXI. században egyre fontosabbá válik, hogy az elkészült épület üzemeltetése hosszú távon gazdaságos legyen.
A Hewlett-Packard Magyarország Kft elsők között figyelt fel arra, hogy napjainkban az újonnan épülő irodák tulajdonosai egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a számítástechnika ezen új felhasználása iránt. Ennek kapcsán a HP és a ScadaSys együttműködésével létrejött a magyar fejlesztésű intelligensépület- menedzser szoftver, a BuilDog, amely az épületüzemeltetés egyszerűsítését teszi lehetővé úgy, hogy egyidejűleg a gazdaságosabb, „olcsóbb” üzemvitelt is biztosítja.
Az intelligens rendszer koncepciója, hogy az épületben található eddig független rendszereket (riasztó, világítás, számítástechnika, telefon, stb….) egy egységesen kezelhető, egymással összehangoltan működő egésszé fogja össze. Mindezen készülékek összehangolt irányításával, állandó felügyeletével idő, pénz és energia takarítható meg, miközben hatékonyan növelhető egy otthon vagy iroda komfortszintje, az emberek és értékeinek biztonsága.
A BuilDog (Integrált Intelligens Épület Menedzser) rendszer egy moduláris felépítésű intelligens épület-felügyeleti szoftvercsomag. Feladata az épületben levő alrendszerek integrálása (kétirányú kommunikáció), egységes Man Machine Interface (MMI) felület biztosítása, az alrendszerekből érkező események (alarmok, stb.) kezelése, az események korreláció analízise, az analízis eredményének (mint kényszerítéseknek), vagy az operátori beavatkozások (parancsok, alapjel állítások, stb.) alrendszerek felé továbbítása, továbbá bizonyos mértékű alrendszer szimuláció.
A BuilDog célja valójában nem más mint hogy központi, integrált épületmenedzsment- rendszerként hatékony üzemeltetést, költségcsökkentést, teljesítménynövelést valósítson meg. Előnyei között vonultatható fel többek között, hogy használatával lehetőség nyílik a költségek csökkentésére a személyzet hatékonyságának növelésével vagy a leállítások megelőzésével; gyorsabb válaszadási lehetőséget ad a riasztásokra; egységes felhasználói felületet biztosít különböző gyártók különböző rendszereihez.
Dr. Balogh Árpád, a Nyíregyházi Főiskola rektora, valamint Szalay Imre, a HP Magyaroszág vezérigazgató-helyettese, a Szolgáltatások üzletág vezetője 2003. január 15.- én írta alá azt a szerződést, mely a Nyíregyházi Főiskola Intelligens Campusának megvalósítására vonatkozik. Ez a szerződés hazánkban valószínűleg egyedüli, de Európában sem gyakori ilyen magas szinten integrált, intelligens, több épületet összehangolt vezérlésére, üzemeltetésére kiterjedő épületfelügyeleti rendszer létrehozása.
„A Nyíregyházi Főiskolán több mint 1 milliárd forintos beruházással olyan informatikai rendszer kiépítése valósul meg, amely magában foglalja az intelligens épület-felügyelet, az IP telefónia és a gazdálkodási rendszer összehangolt működését. Ennek kivitelezése során számottevően javul a költséghatékony képzés.”- mondta dr. Balogh Árpád, a főiskola rektora.


Magyar Cementipari Szövetség

Figyelő Építészeti Díj 2002 támogatói 3

A Magyar Cementipari Szövetség a Figyelő Építészeti Díj kiírása keretében Betonépítészeti Különdíjat ajánlott fel olyan épület, építmény elismerésére, amely beton jelentős mértékű alkalmazásával magas színtű megjelenést és célszerűséget mutat, a beton sokoldalú felhasználhatóságát és helyettesítő képességét tanúsítja. Ezzel szeretnék az alkotók, építészek és mérnökök figyelmét a betonépítészetre irányítani, amely esztétikus, a környezettel harmonizáló, építészeti értékeket megjelenítő létesítmények megalkotását teszi lehetővé. 


Vegyépszer
Figyelő Építészeti Díj 2002 támogatói 4


A Vegyépszer Rt a nemzetközi piacon sikeres fővállalkozó, amely kiemelt feladatának tartja a hazai nagyberuházásokban való részvételt mind az ipari, mint az infrastrukturális területen.
A Vegyépszer Rt munkát ad a hazai kis- és középvállalkozásoknak, amelyek ily módon nagy és műszakilag a legmodernebb létesítmények építésének szereplőivé válhatnak.
A Vegyépszer Rt vállalkozásai révén szoros kapcsolatban áll a társadalommal, munkája során kiemelt figyelemmel számít az érintettek véleményére, a gazdaságban, az építőiparban véleményformáló, kezdeményező. A Vegyépszer együttműködik a szakmai, tudományos és társadalmi szervezetekkel, érdekképviseletekkel. A Vegyépszer jelen van az ország kulturális- és sportéletében, támogatja az egészségügyet.
A Vegyépszer Rt tevékenysége nyitott, társadalmi- és médiakapcsolatai révén révén betekintést nyújt tevékenységébe, gazdálkodásába.

Wienerberger

Figyelő Építészeti Díj 2002 támogatói 5

A Wienerberger Téglaipari Rt. a „Figyelő Építészeti Díj” támogatásával szeretné jelezni, hogy a kerámia építőanyagok használatának nem csupán a lakócélú épületek tervezése esetén van létjogosultsága, hanem mind szerkezeti mind pedig burkolati elemként érdemes használatával számolni. Hisszük, hogy a téglából tervezett és épített középületek és többlakásos lakóépületek hosszútávon tartós értéket képviselnek.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik