Gazdaság

Jegyzeteléshez is


Jegyzeteléshez is 1

Ma még sejteni sem lehet, milyen fogadtatásra számíthat a Bill Gates által megálmodott új hordozható számítógép, a tábla PC, mégis több gyártó megjelent már az érintőképernyős eszközzel. Az Acer cég Travelmate nevű noteszgépe és a Microsoft Tablet PC-je után most a HP is piacra dobta a hol kézikomputerként, hol notebookként, de akár asztali számítógépként is használható eszközét.

A Windows XP operációs rendszer táblagépekre szabott verziójával futó Compaq Tablet PC TC 1000 egyik legnagyobb előnye a notebookokkal szemben a digitális tinta funkció: papír méretű érintőképernyőjére az íróvesszővel kézírásos jegyzetek készíthetők, amelyeket a gép nemcsak az eredeti formában jelenít meg és ment el, hanem ha kell, gond nélkül szövegfájllá is alakítja. A HP által itthon bemutatott gép ugyan egyelőre csupán az ékezet nélküli karaktereket ismeri fel, és szintén csak az angol nyelvre korlátozódik a hangot szöveggé konvertáló képessége, ám a Microsoft már dolgozik a szoftverek magyarításán. Ez a tollbamondó titkár funkció egyébként alighanem a táblagép legnépszerűbb alkalmazása lesz.

Ahhoz, hogy a gépet teljes értékű asztali géppé lehessen alakítani, dokkoló rendszerre és külön meghajtókra van szükség, a hordozható alapgép a hozzá csatlakoztatható billentyűzet és az egérként is használható érintőceruza mellett csak memóriakártya-meghajtót tartalmaz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik