Nagyvilág

Orbán dörrenése, Papp István hazatérése, amerikai csapaterősítés [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Csütörtökön veszi át hivatalosan Magyarország az Európai Unió soros elnökségét. A magyar uniós elnökség legnagyobb kihívása az eurózóna válsága, fontos tárgyalásokat kell majd folytatniuk a magyar diplomatáknak a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetésről, illetve a magyar elnökségnek kezelnie kell majd a schengeni-övezet bővítésével kapcsolatos vitákat is.
Bővebben itt, itt és itt.

Orbán Viktor visszavágott Franciaországnak és Németországnak, amiért kritikával illették a magyar médiatörvényt. A magyar miniszterelnök külföldi újságírók előtt úgy fogalmazott: elhamarkodottnak és szükségtelennek tartja Párizs és Berlin ez ügyben tanúsított aggodalmát.
Bővebben…

Várhatóan péntek kora estig hazahozzák Magyarországra Papp Istvánt – jelentette be Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón.
Bővebben…

Az Isten elméje áll az olyan összetett tudományos jelenségek mögött is, mint az ősrobbanás – mondta XVI. Benedek csütörtökön. A világegyetemet szemlélve sokkal mélyebben tanulmányozhatjuk a Teremtő bölcsességégét, Isten kifogyhatatlan kreativitását – magyarázta a katolikus egyházfő. Egyes tudósok szerint viszont már bebizonyosodott, hogy Isten nem létezik.
Bővebben…

Az Egyesült Államok azt tervezi, hogy újabb 1400 katonát küld Afganisztánba, s ezzel megerősíti az alakulatait a harci cselekmények tavaszra várható kiszélesedése előtt. Tavaly több mint 700 külföldi katona esett el Afganisztánban, és a polgári lakosság körében is minden eddiginél több volt a halálos áldozatok száma.
Bővebben…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik