Poszt ITT

Bemondó – Mi volt az idei nyár legnagyobb meglepetése?

Bár mindenki hideg nyarat jósolt, hetek óta igyekszünk vízpartra menekülni a kánikula elől. Ennek ellenére ez a nyár sem telt eseménytelenül: az olaszok nyerték a vébét, Sólyom aláírta a megszorító csomagot, és nem sikerült botrány nélkül sínre állítani az új Combinokat sem. Önt mi lepte meg a legjobban?

Bár azzal indult a június, hogy az időjósok a tavalyihoz hasonló hideg nyarat jósoltak, azóta sorra dőlnek a melegrekordok és többször hőségriadót is el kellett rendelni.


Nem ez volt azonban az egyetlen tévedés. Budapest visszafojtott lélegzettel számolta vissza a napokat az új Combino villamosok érkezéséig, és békésen tűrte a nagykörúti feltúrásokat. Hiszen az alacsonypadlós járművekhez át kellett alakítani az összes megállót. A sárga csodák azonban nem arattak egyöntetű tetszést: azon kívül, hogy szűkre sikerültek, már üzembe állításuk első hetében kiderült, hogy az áramszedői súlyát nem bírják el a felsővezetékek, olyannyira, hogy egy oszlop ki is dőlt a Margit hídon.

Közben a politika sem tétlenkedett megzavarni nyugodt mindennapjainkat. Bár sokan biztosra vették, hogy Sólyom László vagy visszaküldi megfontolásra a parlamentnek, vagy az Alkotmánybírósághoz fordul a megszorító csomag intézkedéseivel kapcsolatban, az elnök – a rendelkezésére álló idő kihasználása után – aláírta a megszavazott jogszabályokat. Ezt követően a parlament a diákok zúgolódása ellenére is igent mondott a tandíj bevezetésére. Eközben a forint soha nem látott mélyponton landolt, a benzinár pedig ugyancsak eddig hihetetlen magasságokba emelkedett.

A futball rajongói számára talán minden eddiginél eseménydúsabban telt a nyár. Júliusban a németországi focivébé tartotta izgalomban a fél világot, amelyet nagy meglepetésre az esélytelenül induló, ráadásul otthon hatalmas bunda-botránnyal küszködő Olaszország nyert. Itthon pedig a Fradiért izgulhatnak a csapat drukkerei, hiszen a napokban dől el, indulhat-e az elsőosztályban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik