Belföld

Megint megrongálódott a körúti villamos felsővezetéke

Ismét megrongálódott a 4-6-os villamosok felsővezetéke Budapesten, így a Moszkva tér és az Oktogon között villamospótló autóbuszok járnak - közölte a BKV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Saliga József, a BKV fődiszpécserének tájékoztatása szerint a villamos-felsővezeték a Margit körút és a Török utca kereszteződésénél rongálódott meg. A hiba elhárítása folyamatban van – tette hozzá.

Júniusban a főpolgármester a sorozatos nagykörúti felsővezeték-meghibásodások miatt vizsgálatot rendelt el. A vizsgálat szerint az új felső vezetékkel megszűntek a korábbi feszültségesések, ezért a villamosok sokkal dinamikusabban gyorsulnak. A nagyobb tömegű, keményebb felső vezeték miatt azonban az elavult Ganz-villamosok áramszedői gyakrabban törnek. Június 18-ig összesen 151 perces üzemzavar keletkezett, s ez a cég szerint a rendszer 99,53 százalékos üzembiztonságát jelzi.

A BKV Zrt. akkori közleménye szerint az új Combino villamosok áramszedői a legkorszerűbbek, ezért forgalomba állításukkal várhatóan teljesen megszűnnek a jelenlegi problémák, a felsővezeték-szakadások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik