Nagyvilág

Halálos késelésbe torkollt a hógolyózás

hó isztambulban (havazás, isztambul, )
hó isztambulban (havazás, isztambul, )

Megölt egy török újságírót egy helyi kereskedő Isztambulban, amiért az áldozat és barátai egy hógolyócsata hevében véletlenül megdobta az üzlete kirakatát - jelentette szerdán a helyi média.

A Hürriyet című török lap beszámolója szerint Nuh Köklü emberi jogi aktivista kedd este hazafelé tartott egy tüntetésről a barátaival, akikkel a friss hónak megörülve hógolyózni kezdtek a Boszporusz parti nagyváros ázsiai részén fekvő Yeldegirmeni negyedben.

A csoport egyik tagja egy hógolyóval véletlenül eltalálta egy fűszerbolt kirakatát, mire egy feldühödött férfi kirontott az üzletből és baseball ütővel, majd amikor azt elvették tőle, késsel támadt rá a társaságra. Köklü éppen felsegítette a földről az egyik barátját, amikor a bolttulajdonos szíven szúrta.

Az újságírót azonnal kórházba szállították, később azonban belehalt a sérüléseibe. A nehezen kezelhető, problémás személyiségként ismert kereskedőt a rendőrség őrizetbe vette.

Az áldozat hozzátartozói “gyűlölet-bűncselekménynek” minősítették a történteket, a társaság ugyanis a hógolyócsatát megelőzően egy kormányellenes tüntetésen vett részt a közelben.

Egy civil szervezet Recep Tayyip Erdogan török elnököt is felelőssé tette az incidensért, aki korábban arra szólította fel a bolttulajdonosokat, hogy “szükség esetén” járjanak el a rendőrséghez hasonlóan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik