Közélet

Több mint száz késszúrással öltek Budapesten

A férfi azt állítja, megelégelte, ahogy felesége beszélt és viselkedett vele.

Megölte feleségét egy férfi Budapesten, VIII. kerületi otthonukban. A gyanú szerint az 57 éves férj múlt szerdán végzett párjával, állítása szerint azért, mert megelégelte, ahogy az asszony beszélt és viselkedett vele. Felkapott egy konyhakést, odalépett a kanapén fekvő nejéhez és szúrt – több mint százszor.

A nő azonnal meghalt. A társasház lakóinak két nappal később az tűnt fel, hogy az asszony – aki nagyon aktív életet élt a Facebookon – hirtelen “eltűnt”. Férjénél érdkelődtek, aki azt mondta, párja beteg lett. A lakók felajánlották, hogy meglátogatják, de a férfi ennek láthatóan nem örült, és nem engedett be senkit. A szomszédoknak mindez gyanús lett, így két nappal később – azaz pénteken – rendőrt hívtak.

Járőrök találtak rá a nő holttestére, amely még mindig a lakásban volt. Férjét pedig – aki nem volt hajlandó ajtót nyitni a kopogásra – előállíották. Kihallgatásán beismerő vallomást tett, emberölés miatt indult ellene eljárás. A bíróság szombaton úgy döntött, előzetes letartóztatásba helyezi – tudtuk meg a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól szerdán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik