Közélet

Ágyneműtartóba rejtették a megölt gyáli nőt – részletek

Az asszonyt elkábította, majd megfojtotta gyilkosa. Segítsége is volt.

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel,védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette – emiatt állhat bíróság elé az a férfi, aki 2013 év őszén megölte női cinkosát, akivel együtt rabolt. Az ügyészség vádat emelt barátnője ellen is, amiért segített neki a holttest eltüntetésében.

A Pest Megyei Főügyészség keddi közlése szerint a régóta Magyarországon élő vádlott 2013-ban ismerkedett meg későbbi áldozatával. A nő korábban keresett prostituáltnak számított, de már egy ideje anyagi gondjai voltak. Eldöntötték, hogy rabolni fognak, méghozzá különböző pénzintézetekben. A terv az volt, hogy a férfi szerzi meg a pénzt, a nő pedig sofőrként segíti az akciókat.

2013 tavaszától álltak “munkába”: hol sikerrel, hol sikertelenül zárultak kísérleteik. Még azon a nyáron Horvátországba utaztak, de ott elkapták őket a helyi hatóságok, miután fizetés nélkül akartak elhajtani egy benzinkútról. A férfi néhány napon belül hazajött, ám a nőt fogva tartották Rijekában.

Az asszonynak volt egy háza Gyálon, a férfi – miután visszatért Magyarországra – odaköltözött barátnőjével együtt. Az áldozat szeptemberben követte őket. Társa dühös volt rá, amiért a nő a horvát rendőrök előtt nem tett úgy, mintha nem ismerné őt. Megbízhatatlannak találta cinkosát, aki mindent tudott közös ügyeikről, és – főként kábítószer hatása alatt – hajlamos is volt beszélni azokról. A vádlott tartott attól, hogy lebukhatnak, ezért eldöntötte: megöli a nőt.

Egy tálcára nyugtató tablettákat halmozott, amivel elkábította társát. Ezután többször, hosszan fojtogatta őt. Ezután barátnőjével szőnyegbe csavarták a testet, majd az ágyneműtartóba rejtették. Végül kitakarították a házat, a nő iratait, telefonját, megsemmisítették, kulcsait pedig eldobták. Az áldozat ismerőseinek azt mondták, hogy a nő ismét elutazott, majd elköltöztek a gyáli házból. A holttestre hozzátartozók találtak rá tavaly, január végén.

A Pest Megyei Főügyészség a férfira fegyházbüntetés, a bűnpártolással vádolt barátnőjére börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik