Belföld

33 “nyertese” van a Pfizer adományozási pályázatának

33 pályázó között osztotta fel a bíráló bizottság azt a 10 millió forintot, amelyet a gyógyszergyártó Pfizer Kft. ajánlott fel a gyermekegészségügy terén működő szervezeteknek az Info Rádióval közös szervezésben.

A nyertes pályázatok között gyógyászati eszköz beszerzési, sérült gyermekek rehabilitációs programjával kapcsolatos és kirívóan súlyos szociális igények egyaránt szerepelnek.

A viszonylag rövid pályázati időszak (a 2001. április 23. – május 18.) ellenére a határidőig 198 pályázat érkezett be. Az összesen igényelt összeg mintegy 300 millió forint volt.

Az igényelt összeg odaítéléséről öttagú bíráló bizottság döntött. A zsűri elnöke Janikovszky Éva író volt, tagjai Dr. Bogárdi Mihály gyermekorvos, Csató Zsuzsa a betegszervezetek egyesületének elnöke, Pósch Mihályné tanárnő és Székely Krisztina a Pfizer Kft. vállalati ügyekért felelős igazgatója.

Janikovszky Éva a bizottság ülését követően elmondta: “Bár tudtuk, de mégis mellbevágó volt, hogy ilyen óriási az igény a gyermekegészségügyi célok finanszírozására. Egyik-másik pályázat olvasásakor összeszorult a szívem, és valójában nagyon sajnálom, hogy az ugyancsak megalapozott igényeknek csak kis hányadát sikerült kielégíteni. Ugyanakkor jóleső érzés, hogy 33 intézményen, egyesületen, szervezeten tudtunk segíteni, gondjaik megoldásához hozzájárulni.”

Székely Krisztina, az adományozó Pfizer Kft. vállalati ügyekért felelős igazgatója hozzátette: “Szinte minden pályázat alaposan kidolgozott volt, és valós igényeket jelenített meg. Köszönetet mondunk azoknak a pályázóknak is, akik ezúttal végül is kiestek, és arra bíztatnám őket, hogy legközelebb is nyújtsák be igényüket. A Pfizer Kft, a világméretű Pfizer gyógyszergyártó magyarországi leányvállalata ugyanis legkésőbb jövőre újabb hasonló pályázatot hirdet. Minthogy a gyermekeink egészségére fordított valamennyi forint – és ezt bizonyítja saját pályázatunk – jól hasznosulhat, örömmel töltene el bennünket, ha más üzleti társaságok is hasonló pályázatokat hirdetnének, és Magyarországon mozgalom indulna el a gyermekegészségügy társadalmi támogatása érdekében.”

A bíráló bizottság arra törekedett, hogy a lehető legtöbb pályázót részesítse érdemi támogatásban. Ezért többször döntött úgy, hogy a pályázott összegnek csak bizonyos hányadát ítéli oda, amely ha nem is oldja meg egyszerre a pályázó égető gondját, de hozzájárul a szükséges források előteremtéséhez.

A legkisebb megítélt összeg 50,000 forint, a legnagyobb 1,000,000 forint volt.

A pályázat nyerteseit a kiíró május 28-ával kezdődő héten értesíti ki, és a megítélt összegeket még június hó folyamán folyósítani fogják.

A nyertesek listája hozzáférhető a pályázatot lebonyolító Hill & Knowlton Hungary Kft. irodájában.

Székely Krisztina – Pfizer Kft. 06-309-775-238
Polgár Viktor – Hill and Knowlton Hungary Kft. 351-9101

Ajánlott videó

Olvasói sztorik