Belföld

Az álmok valóra váltak

Az álomjáték, amely végigsöpört Európán, Magyarországra is begyűrűzött. Anglia, Németország és Hollandia után a magyar fiatalok is szabadjára engedhették fantáziájukat. Az alapképlet lényegében mindenütt ugyanaz volt: álmodni kellett egy jót, egy rendkívülit, amit az álomjáték szervezői megvalósítottak.

A nemzetközi és immár a hazai tapasztalatok alapján elmondhatjuk, hogy a fiatalok kísértetiesen hasonló témákról álmodoznak: utazni, kipróbálni izgalmas dolgokat, találkozni popsztárokkal, hírességekkel és milliomosnak lenni – éljenek bár Angliában, Hollandiában, Németországban vagy Magyarországon. Bizonyítja ezt az a játék, amelyet MARS SNICKERS TWIX Valóra váltjuk (Make it happen) mottóval eddig három nyugat-európai országban rendezett meg. 2001 tavaszán Magyarországon is megkezdődött az “álom-őrület”, s itthon 6 szerencsés nyertes különleges álma válhatott valóra.

Kik az álomjáték nyertesei?

ˇ Szőllősi Edit Hajdúböszörményből Grönlandra utazott, ahol eszkimók társaságában fogyasztotta el egy TWIX páros egyik rúdját, majd továbbröpült Izlandra, ahol egyik lábával Amerikában, a másikkal Európában állva ette meg a TWIX megmaradt rúdját.

ˇ Cseréljük le a piramisokat a Hortobágyra!
A szombathelyi Németh Árpád 2001 májusában magyar képeslapokat árult az egyiptomi piramisok tövében, s változatos programok keretében csodálhatta meg a több évezredes sivatagi csodákat.

ˇ Internetes szerelem
Tamás Gábor pécsi álmodozó 3 éve az Internet segítségével ismerkedett meg egy csodálatos malajziai lánnyal, s most elérkezettnek látta ez időt arra, hogy megkérje a kezét. De nem akárhogyan: mivel a lány az Egyesült Államokban tanul, Gábor luxus-limuzinnal mehetett érte a diplomaosztó ünnepségére utána pedig “elrabolta” az egyetemről, elvitte egy szálloda nászutas lakosztályába, és egy gyertyafényes vacsorán kérte meg a kezét.

ˇ Öcsi bácsi és Sdunek mester nyomdokaiban
A pécsi Csejtei Csilla KOKO-nak adhatott taktikai tanácsokat a 2001. június 16-i budapesti meccsen, s ő vitte a magyar zászlót is.

ˇ Nyáron jó a csokizápor!
A békéscsabai Domonkos Anikó az utolsó tanítási napon egy frissítő csokiesővel szerette volna megkezdeni a vakációt. Álma 2001. június 11-én valóra vált: kora délután több ezer csoki hullott az égből az iskola udvarára – mindenki nagy örömére.

ˇ Mit szólnál egy kis honfoglaláshoz?
Virágné Vince Katalin, Csongrád
“Szeretnénk apáink helyében lenni, és megismételni a honfoglalást. A 4. osztály megállná a helyét, és Árpád atyánk méltó örökösei lennénk. Még Ő is büszke lenne ránk. A lovunkat biztos megcsodálná. Különösen azért, mert mi, 33-an, egyetlen lovon ülnénk, egy kényelmes XX. századi Ikarus buszon. Hjaaajaaajjj! Ha nekik is ilyen lovacskáik lettek volna!”

A nyerteseknek gratulálunk, s reméljük, hogy egy életre szóló élménnyel lettek gazdagabbak!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik