Foci

Történelmet írhat a Barcelona Madridban

Real Madrid, Barcelona (real madrid, barcelona, )
Real Madrid, Barcelona (real madrid, barcelona, )

Az FC Barcelona labdarúgócsapata 3-2-es előnyből várhatja a Real Madrid elleni visszavágót a spanyol Szuperkupa döntőjében.

Ha múlt csütörtökön a Barca csak egyet belő a hajrábéli ziccereiből, ha Victor Valdés nem ajándékozza meg egy góllal a Real Madridot, akkor mos gyakorlatilag nem lenne miről beszélni. Ám mivel a sportban nincsen „ha”, így ezeken kár merengeni, a tény pedig az, hogy a Barcelona 3-2-re nyert hazai pályán a Szuperkupa-döntő első meccsén, ez pedig még a fővárosiaknak is kedvező eredmény.

A katalánok ugyanakkor egy újabb győzelemmel akár történelmet is írhatnak: amennyiben nyernek a gránátvörös-kékek, úgy ez lehet a 88. győzelmük a rivális ellen, márpedig 80 év után billenne újra az örökmérleg a Barcelona felé. Eddig mind a két együttes 87-szer győzte le a másikat és 46-szor lett döntetlen.

„Egy problémám van, mégpedig a két csapat teljesítménye közötti különbség a szezon elején. Megnyerni a Szuperkupát vagy sem. Legyőzni a Barcát vagy sem. Ezek közül egyik sem érdekel most. Sokkal inkább az, hogy a játékosaim hogyan teszik túl magukat a Getafe elleni vereségen – mondta a keddi sajtótájékoztatón José Mourinho, a blancók portugál trénere.

Várható kezdőcsapatok

Real Madrid: Casillas – Arbeola, Pepe, Ramos, Coentrao – Khedira, Alonso – Di María, Özil, Ronaldo – Benzema

Barcelona: Valdés – Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Xavi, Busquets, Iniesta – Pedro, Messi, Sanchez


„Ha nem nyertünk volna két-három meccset és hazai pályán játszanánk, akkor már egyből ellenfelünknek esnénk. Ám a Bernabéuban játszunk, a Madrid pedig tele van veszélyes játékosokkal, így bizton állíthatom, hogy nem számíthatunk könnyű mérkőzésre. Nagyon jók, elég csak megnézni azt, amit tavaly produkáltak”
– így Tito Vilanova, a Barcelona vezetőedzője.

Pepe már teljes értékű edzésmunkát végzett a héten, így esély van a játékára. Az új igazolás Luka Modric ugyanakkor nagy valószínűséggel nem lép pályára, ugyanis az alapozás nagy részét kihagyta a Tottenhamből való eligazolása körüli hercehurca miatt.

A túloldalon Carles Puyol játéka kérdéses, ő ugyanis arccsonttörést szenvedett a hétvégén. Ennek ellenére ott van az utazó keretben, ha beveti őt Vilanova, akkor a rutinos bekk maszkban játszik majd. A tréner elhintette, hogy Alex Song kaphat pár percet szerda este.

A mérkőzést magyar idő szerint 22 óra 30 perctől rendezik a spanyol fővárosban.

Eltiltások itt is, ott is

A Spanyol Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága két mérkőzésre eltiltotta Tito Vilanovát, az FC Barcelona vezetőedzőjét. A katalánok trénerét vasárnap az Osasuna otthonában 2-1-re megnyert bajnokin állította ki a játékvezető, mert túl hevesen reklamált.

A Real Madrid védőjének, a portugál Fabio Coentraónak négy mérkőzést kell kihagynia, mert a Getafe otthonában 2-1-re elveszített mérkőzésen a kispadról kritizálta a játékvezetőt, amiért piros lapott kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik