Belföld

Új arculattal, új struktúrával és felfrissített tartalommal jelentkezik a Hullámvadász médiaportál

Az immár hatodik éve működő magyar médiaportál az Antenna Multimédia Rt, az Antenna Hungária Rt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalatának kiadásában jelenik meg. A napi frissítésű "online szolgáltató magazin" a vertikális portálokra jellemző információbőséggel szolgál a média iránt szakmai vagy hobbi szinten érdeklődők számára. A médiaportál új szolgáltatásait online sajtótájékoztatón ismertették meg a nagyközönséggel.

A Hullámvadász fő célja a médiakészítők és a médiát üzleti vagy nonprofit célokra használók tájékoztatása. Reményeink szerint a Hullámvadász médiaportál hamarosan az újságírók szakmai fórumává válik.

A Hullámvadász médiaportál naponta tucatnyi friss magyar és nemzetközi médiahírrel szolgál. Szót ejtünk az online és offline sajtóban történtekről, a rádiókról, televíziókról, médiához fűződő szervezetekről, médiaszabályozásról. Beszámolunk a kommunikáció világában dolgozó szakemberek tanácskozásairól, továbbképzésekről, ösztöndíjakról és pályázatokról. A Hullámvadász speciális szolgáltatása a DX-információk közlése, rádióamatőrök részére. A Hullámvadász médiaportál hetente új tanulmányokkal, elemzésekkel, riportokkal és interjúkkal jelentkezik, képekkel, hangokkal és videó-részletekkel.

Egyedülálló média-adatbázisunkban a magyarországi médiumok, médiaszemélyiségek, valamint a média iparághoz kapcsolódó egyéb szervezetek lényeges adatait tároljuk. Adatbázisunk a teljes – határon inneni és túli – magyar média bemutatása mellett a nemzetközi sajtóvilág szereplőivel is folyamatosan bővül.

Archívumunk a korábbi hírek és írások mellett médiatörténeti szempontból kiemelkedő pillanatokat, eseményeket megörökítő hang-, kép-, mozgókép-gyűjteményeket tartalmaz.

Igazi kuriózum a Hullámvadász médiaportál rádiós műsorújságja. A látogatóink az adott pillanatban sugárzott rádióműsorokból egyetlen kattintással kiválaszthatják a nekik megfelelőt és böngészés közben az interneten keresztül hallgatják kedvenc rádióállomásukat.

A Hullámvadász médiaportál strukturális és arculati átalakításakor az volt a célunk, hogy látogatóink minél gyorsabban és egyszerűbben megtalálják az őket érdeklő információkat. Ezt szolgálja a honlap egészén végigvonuló egységes, visszafogott design és a teljes mértékben testre szabott, egyedi fejlesztésű adatbázis rendszere is. A rendszernek köszönhetően minden modulunkhoz külön gyorskereső program tartozik, így még egyszerűbb megtalálni a keresett írást, hírt, médiumot, képet, hangot, filmet, médiaszemélyiséget.

A Hullámvadász médiaportál tartalmát világos, áttekinthető szerkezetű rovatokba rendeztük. A médiatípusokat felölelő kategóriákban nem csak az adott típusra vonatkozó hírek és írások találhatók meg, de innen érhető el egyedi média-adatbázisunk is. A hazai és külföldi rádióállomások, televízió csatornák, sajtóorgánumok és azok működtetői mellett a médiához kapcsolódó szervezetek is szerepelnek adatbázisunkban.

Hosszabb lélegzetvételű elemzéseink, tanulmányaink a Szabadpolc rovat kategóriáiból érhetők el.

Szabályozás rovatunkban a magyar médiaipart érintő legfontosabb jogszabályok, etikai kódexek rendelkezéseit gyűjtöttük össze.

Enciklopédia rovatunk készülő kislexikonja mindenki számára érthetővé teszi a médiában használt szakkifejezéseket, fogalmakat.

A Hullámvadász médiaportál archívuma igazi kincsestár. Gyűjteményeink között monoszkóparchívum, újságcímlapok, kalózrádió adások, rádióállomások életének első és utolsó percei és történelmi események médiamegjelenítései találhatók.

A Hullámvadász médiaportál kiadója az Antenna Multimédia Rt. az Antenna Hungária Rt. 100 %-os tulajdonú leányvállalata. A cég alaptőkéje 400 millió forint és működését 1999 novemberében kezdte meg, majd egy évvel később megvásárolta a korábban magánkézben lévő Hullámvadász médiaportált. A honlap alapítója Hargitai Henrik, a DX rovat vezetésével vesz részt a szerkesztőség munkájában.

A Hullámvadász médiaportál szerkesztői a médiaipar különböző területeiről érkeztek, speciális szaktudásuk garantálja a színvonalas és átfogó tartalmat.

A Hullámvadász médiaportál informatív, szórakoztató és szolgáltató.

További információ:

Hullámvadázs online sajtótájékoztató:
http://sajtaj.hullamvadasz.hu

Hullámvadász szerkesztőség:
(06-1) 2036060/2233
hullamvadasz@amm.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik