Belföld

Figyelő TOP 200: díjak a legsikeresebb magyar cégeknek

A Figyelő üzleti és gazdasági hetilap és a Gundel étterem 2001. szeptember 28-án immár másodízben rendezett exkluzív gálát a gazdasági élet meghatározó szereplői részére, a TOP 200 című kiadvány megjelenése alkalmából.

A kétszáz legsikeresebb cég rangsorát a Gálán hozták nyilvánosságra, így a rendezvény az előző üzleti év jelképes lezárásának is tekinthető. Azok a cégek, amelyek a kétszázas élcsapatból is kiemelkedtek négy kategóriában díjat vehettek át. Idén díjat kap a legnagyobb árbevétel-növekményt elérő és az adózott eredményét legnagyobb mértékben növelő (legtöbbet fejlődő) cég. Hasonlóan a tavalyi évhez most is jutalmazták az előző évhez képest legnagyobb ugrást végrehajtó és a legnagyobb tőkearányos nyereséget elérő vállalatot is.

Legnagyobb árbevétel-növekményt elérő cég:
Mol Rt.

Az adózott eredményét legnagyobb mértékben növelő cég:
Audi Hungária Motor Rt.

Az előző évhez képest legnagyobb pozíciót nyerő cég:
Nutricia Kereskedőház Rt.

Legmagasabb tőkearányos adózott eredményt elérő cég:
Peugeot Hungária Kft.

A cégek egy ötödik, kevésbé számszerűsíthető kategóriában is versenyeznek egymással. Ettől az évtől kezdve díjat kap a közösségi célokért legtöbbet tevő társaság is. A felelősségtudat díjat az a vállalat nyerhette el, amelynek társadalmi programjait és a civil közösségért végzett munkáját a szervezők és a FigyelőNet olvasói a legeredményesebbnek találták.

Felelősségtudat díj 2000:
Richter Gedeon Rt.
A társaság a magyar egészségügy és oktatás pártfogására számos alapítványt hozott létre. A cég alapítványokon keresztül segíti a fiatal vegyészmérnökök és gyógyszerészhallgatók továbbképzését éppúgy, mint a kémiában tehetséges középiskolásokat.
A szervezők és a támogatók egyaránt missziónak tekintik a nők nagyobb térnyerését a magyar üzleti életben, ezért idén először a legeredményesebb női menedzsernek is díjat adtak át. A TOP 200 soraiba tartozó vállalatok szeptemberig jelölhették a díjra egy vezető munkatársukat. A jelölés után a közönség választotta meg az év női menedzserét a Figyelőből kivágható szavazólapok és az internet segítségével.

A 2000. év női menedzsere:
Benczédi Mihályné, a Magyar Államvasutak Rt. gazdasági vezérigazgató-helyettese.
Bencédi Mihályné irányítása alá tartozik a MÁV gazdasági feladataival foglalkozó összes egysége, a komplex pénzügyi és számviteli szabályozás és végrehajtás, valamint a cég informatikai stratégiájának kidolgozása. Ő képviseli a MÁV Rt.-t a valamennyi európai országot tömörítő Nemzetközi Vasútegyletben (UIC), ahol tavaly – elsőként nem anyanyelviként – őt választották meg a szervezet pénzügyi szekciójának elnökévé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik