Belföld

A Panasonic bemutatta a “Nintendo GameCube”-bal kompatibilis új SL-GC10 DVD videolejátszót

A Panasonic bemutatta új DVD videolejátszóját, amely kompatibilis a "Nintendo GameCube"-bal.

A Panasonic SL-GC10 idén karácsonykor jelenik meg a japán piacon.

A két cég 1999 májusában létrejött stratégiai szövetsége óta a Panasonic kifejlesztett egy DVD videolejátszót, amely a szeptember óta kapható “Nintendo GameCube”-bal kompatibilis.

A Panasonic magas színvonalú hang- és képtechnológiájával működő DVD lejátszó DVD videoszoftverek és “Nintendo GameCube” játékszoftverek lejátszására egyaránt alkalmas. Az új lejátszó páratlanul sokoldalú, ugyanis különféle lemezeket tud lejátszani, a DVD-videótól kezdve a DVD-R -en, video CD-n és audio CD-n keresztül a CD-R/CD-RW formátumokig. Előlapján LCD-kijelző található, távirányítós, és a filmek és a játékszoftverek élvezete különféle hang- és vizuális effektusokkal fokozható.

A Panasonic – a japán Matsushita konszern legismertebb márkaneve – mindegyik termékkategóriájában a világ élvonalához tartozik. A céghez kapcsolódó további márkanevek a Technics, a Ramsa és a National. A világ szórakoztató elektronikai iparágának egyik vezetőjeként kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet a Panasonic, elsősorban a DVD- és plazma technológia terén. Ezen túlmenően a telekommunikáció területén is jelentős szerepet tölt be alközpontok, GSM eszközök és a harmadik generációs mobil rendszerek fejlesztőjeként és gyártójaként.

A Matsushita 1994-ben alapította meg a Panasonic Magyarországot, amely elsősorban szórakoztató elektronikai termékeket, telekommunikációs berendezéseket, ezen belül telefon alközpontokat és mobilkészülékeket, valamint irodatechnikai termékeket, illetve professzionális berendezéseket, így például zárt láncú videó-rendszereket forgalmaz. A Panasonic Magyarország árbevétele 2000-ben meghaladta a 14,4 milliárd forintot. Ennek 59 százaléka a szórakoztató elektronikai termékek eladásból származott, mely szektorban a Panasonic Magyarország Kft. 18 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik. A magyar cég piacvezető továbbá hifi komponensek, videomagnók, a mini DV kamkorderek és a hordozható audio termékek területén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik