Belföld

A Visa elismerésben részesítette a Budapest Bankot a százezredik Visa-kártya kibocsátása alkalmából

A világ vezető pénzügyi rendszereként ismert Visa International a mai napon elismerésben részesítette a Budapest Bankot abból az alkalomból, hogy a pénzintézet által Magyarországon kibocsátott Visa-kártyák száma elérte a százezret.

A bank budapesti központjában rendezett díjátadó ünnepségen Radu P. Obreja, a Visa International CEMEA régióért felelős elnökhelyettese, ezüst emlékplakettet adott át Gáti Tamásnak, a Budapest Bank elnökhelyettesének.

2000 és 2001 júniusa között a magyarországi Visa kártyatulajdonosok több mint 33 millió tranzakciót bonyolítottak le 2,5 milliárd USA dollárt meghaladó összértékben. Ezzel az eredménnyel messze a Visa hazánk legnagyobb fizetőkártya-szolgáltatója. A helyi piac 1,6 millió Visa kártyájával végrehajtott ügyletek átlagos értéke alig több, mint 20 000 Ft (68 dollár).

A Budapest Bank által kiadott Visa Electron, Magyarország legkedveltebb Visa-márkája, melynek plasztikját a pénzintézet legújabb, ez év áprilisában bevezetett különleges “epres design-ja” díszíti.

“A Magyarország vezető kártyakibocsátói közé tartozó Budapest Bank rendkívül büszke rá, hogy elérte a százezredik Visa-kártya által képviselt mérföldkövet. Arra törekszünk, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat és maximális rugalmasságot nyújtsunk ügyfeleinknek, amely egyben a Visa melletti elkötelezettségünket is magyarázza.”- mondta Gáti Tamás, a díj átvételekor.
“Visa-kártyás ügyfeleink Magyarországon és külföldön is bárhol fizethetnek kártyával, és több, mint 2200 hazai bankjegykiadó automatánál juthatnak készpénzhez. A Visa által nyújtott nagyfokú szabadság és rugalmasság abszolút biztonsággal párosul, ugyanis Budapest Mobilbank szolgáltatásunk keretében gyors és azonnali SMS-értesítést küldünk kártyabirtokosainknak valamennyi, Visa Electron kártyájukkal végrehajtott tranzakcióról.” – tette hozzá a Budapest Bank elnökhelyettese.

“A Visa rendkívül hálás mindazon szervezeteknek, – köztük a Budapest Banknak -, amelyek elősegítik a kártyabirtokosok fizetési lehetőségeinek bővítését. Az elmúlt néhány év során Magyarország gyorsan haladt a készpénz alapú gazdaság felől az érett piaci környezet megteremtése felé, melyet az elektronikus fizetés széles körű elfogadottsága jellemez majd. Ebben a fejlődésben a bankszektor elsőrangú támogatása is fontos szerepet játszott. Jelenleg több mint 20.000 kereskedő fogad el Magyarországon Visa kártyát, és ez a szám a jövőben tovább emelkedik majd.”- hangsúlyozta Radu P. Obreja. Megállapítását a Visa-kártyás tranzakciók számának tavalyi, közel egyharmados növekedése is alátámasztja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik